Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών Ο.Γ.Α. εργοδοτών-επιχειρήσεων Β' εξαμήνου 2014 μέσω ΔΙΑΣ και ηλεκτρονική εκτύπωση των ειδοποιήσεων

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
http://www.oga.gr/

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Στο εξής η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ πραγματοποιείται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.3863/2010, μέσω Τραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ). Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των εισφορών τους στα καταστήματα οποιασδήποτε Τράπεζας (και όχι μόνο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) εκτυπώνοντας το ηλεκτρονικό έντυπο που φέρει τον Ειδικό Κωδικό Εντολής Πληρωμής.

Με την επιλογή «Εκτύπωση ειδοποίησης» γίνεται αυτόματη ανακατεύθυνση στον ιστότοπο του Taxis Net - Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), μέσω της οποίας ο εργοδότης πιστοποιείται πληκτρολογώντας τα διακριτικά που χρησιμοποιεί για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδημάτων της εταιρείας, δηλαδή το username (όνομα χρήστη) και το password (κωδικό πρόσβασης).

Η Γ.Γ.Π.Σ. εμφανίζει στη συνέχεια τον ΑΦΜ που διαθέτει στη βάση δεδομένων της και που αντιστοιχεί στα διακριτικά που εισήχθηκαν. Στην ίδια οθόνη, πέραν του ΑΦΜ που εμφανίζεται, ο εργοδότης θα πρέπει να καταχωρήσει τον Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (Α.Μ.Ε) της έδρας ή του υποκαταστήματος. Για να ταυτοποιηθεί ο εργοδότης, θα πρέπει τα στοιχεία του (Α.Μ.Ε, και ΑΦΜ) να συμφωνούν με αυτά που τηρούνται στα αρχεία του ΟΓΑ.

Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει τις οφειλόμενες εισφορές του μέσω της Τράπεζας της επιλογής του. Ως ληκτική ημερομηνία πληρωμής της τρέχουσας εισφοράς και των τυχόν αναδρομικών ή ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει οριστεί η 30-06-2015.

I. Εργοδότες - επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις:

-οι εργοδότες που είχαν ενταχθεί μέχρι 31-12-2014 σε ρύθμιση θα εκτυπώσουν μέσω του ιστοτόπου του ΟΓΑ δύο (2) έντυπα καταβολής ,ξεχωριστά, ως κατωτέρω:

α) έντυπο καταβολής τρέχουσας εισφοράς Β΄ εξαμήνου 2014 και
β) έντυπο καταβολής της τρέχουσας δόσης τους.

Και τα δύο έντυπα θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι 30-06-2015, σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας.
   
Οι εργοδότες που ενώ ήταν ενταγμένοι στις ρυθμίσεις «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και «ΠΑΓΙΑ» προτίμησαν στη συνέχεια να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων του Ν.4321/2015, καθώς και οι εργοδότες που εντάχθηκαν εξαρχής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων του Ν. 4321/2015 δεν θα καταβάλουν την τρέχουσα εισφορά του Β' εξαμήνου 2014 αφού την έχουν ήδη καταβάλλει προκειμένου να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση. Οι εργοδότες αυτοί θα καταβάλουν μόνο τη δόση του Ιουνίου τρέχοντος έτους με το παλιό έντυπο που έχουν παραλάβει από τις Υπηρεσίες του ΟΓΑ. Το έντυπο αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς και φέρει τον Κ.Μ.Π. 640.


Δελτίο τύπου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 24.06.2015

«ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΜΕΣΩ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ »

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Η διαδικασία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των Εργοδοτών – Επιχειρήσεων του Ν.3232/2004 άλλαξε και στο εξής θα πραγματοποιείται μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος «ΔΙΑΣ», όπως ισχύει και για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των αυτοτελώς απασχολούμενων.

Οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις οφειλόμενες εισφορές τους μέσω της Τράπεζας της επιλογής τους, με την προσκόμιση του σχετικού εντύπου - ειδοποίησης, όπου αναγράφεται ο Ειδικός Κωδικός Εντολής Πληρωμής, που είναι μοναδικός για κάθε επιχείρηση.

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Β΄ εξαμήνου 2014 δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά αλλά οι Εργοδότες θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο ειδοποίησης ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) στην ειδική εφαρμογή «Ηλεκτρονική εκτύπωση ειδοποιήσεων εργοδοτών».

Ως ληκτική ημερομηνία πληρωμής της τρέχουσας εισφοράς και των τυχόν αναδρομικών ή ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει οριστεί η 30-6-2015.

Σημείωση: Πληροφορίες σχετικά με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών (ρυθμισμένων ή μη) και τη διαδικασία εκτύπωσης των ειδοποιήσεων για τους εργοδότες, παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο