Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέες συστάσεις ΟΟΣΑ για αγορά εργασίας - ασφαλιστικό

Ελαστικοποίηση στο καθεστώς απολύσεων και προσλήψεων, προώθηση της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, συνέχιση της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και βελτίωση στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης αναμένεται πως θα είναι μερικές από τις βασικές συστάσεις που θα απευθύνει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας

Νέες συστάσεις ΟΟΣΑ για αγορά εργασίας - ασφαλιστικό


Ελαστικοποίηση στο καθεστώς απολύσεων και προσλήψεων, προώθηση της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, συνέχιση της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και βελτίωση στα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης αναμένεται πως θα είναι μερικές από τις βασικές συστάσεις που θα απευθύνει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ειδική του έκθεση για την ελληνική οικονομία που δίνεται στη δημοσιότητα. Την έκθεση παρουσιάζει το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Ανχελ Γκουρία.

Στην έκθεση αναμένεται να γίνει εκτεταμένη αναφορά στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και των μεταρρυθμίσεων, με αιχμή το Ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και το σύστημα υγείας.

Πάγια θέση του ΟΟΣΑ σχετικά με το επείγον των μεταρρυθμίσεων στους τομείς αυτούς είναι ότι «όσο αργούμε τόσο ακριβότερα θα κοστίσουν οι μεταρρυθμίσεις». Στη νέα έκθεση δεν αναμένεται να περιλαμβάνονται καινούργιες προβλέψεις για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, καθώς αυτές είχαν παρουσιαστεί με τη δημοσιοποίηση του economic outlook την προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση τις εν λόγω προβλέψεις, οι οποίες ενσωματώνουν τα νέα στοιχεία για το ΑΕΠ παρά το ότι αυτά δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τη Eurostat:
# Ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί φέτος στο 3,9% και στο 3,8% το 2008.
# Το έλλειμμα από 2,3% του ΑΕΠ το 2006 με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία θα υποχωρήσει φέτος στο 1,9% για να αυξηθεί στο 2,2% το 2008.
# Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός θα υποχωρήσει φέτος στο 2,8% για να ενισχυθεί το 2008 σε 3%.
# Η ανεργία θα αποκλιμακωθεί φέτος στο 8,1% και στο 7,9% το 2008.
# Το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών θα ανέλθει φέτος στο 9,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 8,9% το 2008.
# Οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 5,2% φέτος και 7,2% το 2008, ενώ η αύξηση των εισαγωγών θα ανέλθει στο 6,3% φέτος και το 5,3% το 2008.
# Αύξηση 6,3% φέτος και 5,7% το 2008 προβλέπεται για τις ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου έναντι αύξησης 14,6% πέρσι.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο