Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Β. Κορκίδης: «Το κλειδί μπήκε στη κλειδαριά της συμφωνίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ:

"Το κλειδί μπήκε στη κλειδαριά της συμφωνίας"

 
Το κλειδί φαίνεται να μπήκε στην κλειδαριά και μένει να το γυρίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ώστε αφενός να κλειδώσει τη συμφωνία και αφετέρου να ξεκλειδώσει κεφάλαια 35 δις ευρώ για την Ελλάδα. Μετά από μία πολύμηνη διαπραγμάτευση που εξάντλησε τις αντοχές της ελληνικής αγοράς, η τελική ευθεία επίτευξης μίας συμφωνίας σίγουρα βάζει ένα φρένο στις "ιερεμιάδες" περί επικείμενης καταστροφής και στους λεονταρισμούς περί ρήξης.

Η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές, στη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup της Τετάρτης, ελπίζουμε ότι θα είναι η αφετηρία μίας νέας δύσκολης μεν, αλλά πιο αισιόδοξης οικονομικής συνθήκης με σταθερότητα και ίσως  με περισσότερο αναπτυξιακή προοπτική.

Είναι γεγονός, ότι πολλές από τις προβλέψεις της συμφωνίας επισωρεύουν επιπλέον οικονομικά βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διατηρούν ένα καθεστώς λιτότητας και υπερφορολόγησης, που θα δυσκολέψει την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς το 2ο εξάμηνο του έτους, αφού ως γνωστό, η αγορά εκτός από κλίμα χρειάζεται και χρήμα. Αναμφισβήτητα, τα ισοδύναμα μέτρα των 7,9 δις ευρώ, που συμπεριλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση, είναι πολύ βαρύς λογαριασμός για τη μεσαία τάξη της χώρας. Από την άλλη πλευρά, όμως, η διευθέτηση της μεγάλης εκκρεμότητας περί παραμονής στην Ευρωζώνη, μας δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουμε προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης και να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά ζητήματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμη θα είναι η αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την έναρξη ενός ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου για τον σχεδιασμό ενός αναπτυξιακού μοντέλου.

Η ηρεμία θα είναι ίσως ο καλύτερος σύμβουλος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά θέματα, καθώς το κλίμα πόλωσης της προηγούμενης περιόδου συσκότισε τα πραγματικά προβλήματα και υπονόμευσε την εθνική σύμπνοια, η οποία είναι και η βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε βιώσιμης λύσης. Ευελπιστούμε, μέχρι τέλος της εβδομάδος, να μπει επιτέλους τέλος στην αγωνία μας και να επιβεβαιωθούν τα "μαντάτα" της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο