Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση και στις δηλώσεις νομικών προσώπων πρέπει να δώσει το Υπ. Οικ. - Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η έναρξη των τροποποιητικών

Αναγκαία είναι η παράταση και για τις δηλώσεις νομικών προσώπων (έντυπο Ν), αφού 13 ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής,  έχουν υποβληθεί μόλις 30.000 από ένα σύνολο περίπου 240.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν για το φορολογικό έτος 2014.

Σε ότι αφορά στις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων η παράταση είναι πλέον δεδομένη και πιθανότατα θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί μόλις 1.720.000 εκατομμύρια δηλώσεις δηλαδή περίπου το 28% του συνολικού όγκου των δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής αυτών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τις 65.000 ημερησίως κατά την διάρκεια της εβδομάδας (Δευτέρα έως Κυριακή).

Δυστυχώς οι γνωστές "αρρυθμίες" του taxis συνεχίζουν να ταλαιπωρούν όλους εμάς τους λογιστές αλλά και τους φορολογούμενους, με αποτέλεσμα η υποβολή της δήλωσης να αποτελεί μια χρονοβόρα και ενίοτε εκνευριστική διαδικασία.

Τέλος, οι νομοθετικές ρυθμίσεις το νόμου 4330/2015 αναμένεται να ενσωματωθούν στην εφαρμογή υποβολής του taxis το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται και η έναρξη υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων.


 


Ετικέτες για αναζήτηση παράταση δηλώσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο