Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στρατούλης προς FAZ: «Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά - Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 22-06-2015

O αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτριος Στρατούλης απέστειλε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την ακόλουθη επιστολή:

Προς:
Τη Διεύθυνση της εφημερίδας
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2015

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμά σας, στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις στο τέλος Ιουνίου, θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι:

Η εικόνα που έχουμε για τα ασφαλιστικά ταμεία, όσον αφορά τα έσοδα Ιουνίου, είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και είναι σαφές ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους. Οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν, καθώς η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τώρα-αλλά και στο μέλλον-στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους.

Οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και από την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, ενώ ήδη έχουμε σημαντικά έσοδα από τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, έχουν ρυθμιστεί από 230.000 οφειλέτες τουλάχιστον 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν εισπραχθεί ως πρώτη δόση περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ.

Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ναρκοθετεί τις προσπάθειες για εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και συμβάλλει ουσιαστικά στην τρομοκράτηση του λαού μας, που δίνει καθημερινά μάχη με τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ανθρωποκτόνα, καταστροφικά μνημόνια των τελευταίων πέντε ετών.

Ως εκ τούτου σας ζητώ να προχωρήσετε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης
Δημήτριος Στρατούλης


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις Στρατούλης FAZ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο