Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μια ώρα το Eurogroup

22 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Λιγότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αξιολογήθηκαν οι νέες ελληνικές προτάσεις. Στις 16:00 αρχίζει η συνέντευξη Τύπου.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ακύρωση της συνόδου κορυφής.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους πως οι δανειστές χαιρετίζουν τις νέες ελληνικές προτάσεις, όμως με βάση τα έως τώρα δεδομένα δεν αποτελούν τη βάση για οριστική συμφωνία, αλλά ένα πιθανό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε νωρίτερα πως η σύνοδος των ηγετών θα είχε μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα σε περίπτωση που δεν υπήρχε νέα βάση συζήτησης με βάση την τεχνική αξιολόγηση των νέων ελληνικών προτάσεων.

Πάντως ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε μέσω Twitter πως η αξιολόγηση των ελληνικών θέσεων συνεχίζεται σε τεχνικό επίπεδο από τους θεσμούς.

______________________________________

Ντάισελμπλουμ: Στόχος μας μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα


Σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας, με νέα σύγκληση του Eurogroup εντός των επόμενων ημερών, στοχεύουν οι δανειστές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ευρω-ομάδας.

Τόνισε πως το νέο ελληνικό σχέδιο μπορεί να αποτελέσει βάση της διαπραγμάτευσης, και υπογράμμισε πως οι τεχνικές εργασίες των θεσμών θα αρχίσουν «αμέσως» ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η απαραίτητη σύγκληση.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως θα υπάρξει μια λίστα προτεραιοτήτων ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στα πιο κρίσιμα σημαία αιχμής.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πως η σύνοδος των ηγετών το βράδυ θα γίνει, παρά τις προγενέστερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αναβολή. Συμπλήρωσε πάντως πως οι ηγέτες των κρατών μπορούν πάντα να υιοθετήσουν μια διαφορετική θέση.

_______________________________________

Ντομπρόφσκις: Χρειάζεται νέο Eurogroup μέσα στην εβδομάδα

Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα «ευπρόσδεκτο βήμα», αλλά «χρειάζεται περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει οριστική συμφωνία σήμερα Δευτέρα.

Προανήγγειλε νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών «μέσα στην εβδομάδα», και τόνισε πως «χρειαζόμαστε συμφωνία τις επόμενες μέρες».



Πηγή: http://www.skai.gr/


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης