Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προχωρά το σ/ν για Βασιλεία ΙΙ

Δεκτό έγινε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου με το οποίο ενσωματώνονται οι κοινοτικές οδηγίες που στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων (Βασιλεία ΙΙ)....

Προχωρά το σ/ν για Βασιλεία ΙΙ


Δεκτό έγινε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου με το οποίο ενσωματώνονται οι κοινοτικές οδηγίες που στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία και τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα και τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων (Βασιλεία ΙΙ).

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση για το θέμα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι οι οδηγίες αυτές στοχεύουν κυρίως σε μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και στη μεγαλύτερη δυνατή χρήση των κεφαλαίων από τις τράπεζες, μέτρα τα οποία θα συμβάλουν μεταξύ άλλων στη μείωση των spread μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων.

Διευκρίνισε δε ότι λόγω των εξαιρετικά εξειδικευμένων και τεχνικών διατάξεων των κοινοτικών οδηγιών, όσον αφορά τον υπολογισμό των ιδίων κεφαλαίων και των σχετικών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Απαντώντας σε ερώτηση αν στηρίζει τον γενικό γραμματέα Οικονομικών, κ. Γιώργο Κουρή, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε "ασφαλώς".

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο