Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τελεσίγραφο Τουσκ σε Αθήνα: «Ή την πρότασή μας ή χρεοκοπία» - Μαξίμου: «Αναμενόμενες και αχρείαστες οι προειδοποιήσεις»

20 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
«Η Σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντ. Τούσκ στέλνοντας έτσι ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα πως δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια. Ωστόσο, τονίζει ότι η σύνοδος δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε πρόσκληση να συμμετάσχουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα, στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Τουσκ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό ζήτημα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου της Δευτέρας.



Ο κ. Τούσκ ανέφερε πως ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε  ο απαραίτητος συμβιβασμός και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

«Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας. Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση», συμπληρώνει εξηγώντας τους λόγους που την συγκάλεσε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα αφού δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση καθώς αυτό είναι δουλειά των υπουργών οικονομικών.

«Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

«Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά.»

Μαξίμου για Τουσκ: Αναμενόμενα, αχρείαστα και προβλέψιμα τα τελεσίγραφα

«Αναμενόμενες, αχρείαστες και προβλέψιμες» χαρακτηρίζουν τις προειδοποιήσεις των εταίρων κυβερνητικοί κύκλοι, λίγο μετά και το τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τουσκ για επίτευξη συμφωνίας ή για χρεοκοπία.

«Τα τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στη συζήτηση και δεν θα επηρεάσουν την ουσία της συζήτησης που μπαίνει στο τελικό στάδιο με τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μετά και την επιστροφή του από τη Ρωσία» εξηγούν.

«Η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία, και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης