Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση δηλώσεων, ΜΥΦ, φορολογία αγροτών και λοιπά θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του Υπ. Οικ. με την ΔΟΠΛΦ

Με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον διευθυντή του γραφείου της αναπληρώτριας Υπουργού κας Βαλαβάνη συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Διαδικτυακής ομάδας Παρέμβασης λογιστών φοροτεχνικών.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο της Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την συνάντηση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της Παρασκευής 12/6/2015

------------------------------------------------------------

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 11:00 στο Υ.Ο η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της υφυπουργού κ.Βαλαβάνη (κ. Παπαδιγενόπουλο) και τους υπηρεσιακούς παράγοντες κ. Μπαλάσκα (Διευθυντή Τμήματος Εισοδήματος) , κ. Μαντούβαλο και τον κ. Μελαχροινό.


Την Ομάδα εκπροσώπησαν οι συνάδελφοι κ.Τσιλιγιάννης Σωτήρης, Αδριανός Γιάννης, Πανόπουλος Βασίλης και Ντάλλας Απόστολος, οι οποίοι και μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Αρχικά υπήρξε η επιμονή των συνομιλητών μας για συζήτηση 3 και μόνο θεμάτων από τα 12 που είχαμε στην ατζέντα μας. Στην πράξη συζητήθηκαν περισσότερα και ως εξής:

Για τα αγροτικά.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων τέθηκε πως τα θέματα των αγροτών έχουν λυθεί και δεν θα υπάρξει κάποια άμεση τροποποίηση, επιμένοντας πως σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις ενώσεις των αγροτών υπήρξε συμφωνία στο όλο πλέγμα των ρυθμίσεων, ενώ μόλις τώρα βγαίνουν ζητήματα κυρίως από τους επαγγελματίες λογιστές.

Για τις ΜΥΦ.

Υποστηρίξαμε πως και μόνο οι παρατάσεις που έχουν δοθεί οι τροποποιήσεις κλπ, αποδεικνύουν πως το σύστημα κατά τον τρόπο που σχεδιάστηκε και μερικώς υλοποιήθηκε πάσχει και έχει χρεωκοπήσει, άποψη που αντιληφθήκαμε πως συμμερίζονται. Μας ζητήθηκε υπόμνημα με θέσεις, αλλά και για τα προβλήματα που ανακύπτουν με την υπάρχουσα εφαρμογή, και επίσης η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υ.Ο και την ΓΓΔΕ ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα και από την πλευρά μας ο επανασχεδιασμός του ζητήματος της διασταύρωσης. Ενημερώσαμε πως υπάρχουν από την πλευρά μας σκέψεις και προτάσεις που θα καταθέσουμε. Στο σημείο αυτό ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε από την πλευρά τους για το ζήτημα της διασύνδεσης των ΦΤΜ με την ΓΓΠΣ.

Για την υποβολή των δηλώσεων ( Νομικά-Φυσικά πρόσωπα) δεν υπήρξε καμία δέσμευση (πέραν της μάλλον ορατής παράτασης για 27/7 ) για την μετάθεση των ημερομηνιών. Αποτυπώθηκε , απλώς, η θέληση και η πρόθεση από τη πλευρά του Υ.Ο να μην υπάρξουν προβλήματα και να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία ,εξετάζοντας κάθε φορά τα περιθώρια που θα έχει ( με βάση τα έως τότε δεδομένα) για να παρατείνει τις ημερομηνίες την χρονική στιγμή που θα προκύπτει ανάγκη. Επαναδιατυπώσαμε το αίτημα για καταληκτική ημερομηνία Νομικών Προσώπων ,οντοτήτων, εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 31/7/2015 και για φυσικά πρόσωπα και αγροτικά εισοδήματα έως 30/9. Εκφράστηκε η αντίρρηση ότι η μετάθεση των αγροτών για 30/9 θα συμπαρασύρει πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων, γιατί πολλοί φορολογούμενοι έχουν εισοδήματα και από τις δυο πηγές. Ανιχνεύθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες η πιθανότητα να δεχτούμε έως καταληκτική ημερομηνία την 31/8/2015 για την υποβολή των μισθωτών και αγροτών αλλά εκφράσαμε την αντίθεση μας προτάσσοντας το δικαίωμα μας, στην ξεκούραση και την λήψη της άδειας μας. Ενημερωθήκαμε πως μάλλον την επόμενη βδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον επαναπροσδιορισμό των καταληκτικών ημερομηνιών.

Θέσαμε επίσης και το θέμα με την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου των Νομικών προσώπων μια ημέρα μετά την υποβολή της δήλωσης και μας δήλωσαν ότι επειδή αυτό περιλαμβάνεται στον Ν.4172/2013 θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Εκφράστηκε η γνώμη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην απεμπλακεί η πληρωμή της δόσης από την υποβολή για προφανείς δημοσιονομικούς σκοπούς. Ζητήσαμε επίσης παρέμβαση του Υ.Ο. για το ζήτημα των γενικών συνελεύσεων και των υποβολών στο ΓΕΜΗ προς το υπ. Ανάπτυξης, και μας ειπώθηκε να παρέμβουμε και προς αυτό το υπουργείο για διευθέτηση.

Σχετικά με την διατήρηση του κωδ.049 για τις υποβολές έως 31/12 (λειτουργία των αποδείξεων στις εκπτώσεις) που θέσαμε , εκφράστηκε η βούληση ότι θα υπάρξει εντός των ημερών θετική αντιμετώπιση στο ζήτημα.

Για τα θέματα της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ, της μη ύπαρξης αφορολόγητου (πλην μισθωτών – συνταξιούχων), του τέλους επιτηδεύματος κλπ, παρά το ότι εξ’ αρχής αλλά και στην ροή της συζήτησης τέθηκαν και επανήλθαν, από την αρχή μας διευκρίνισαν πως ξεπερνάνε τις αρμοδιότητες που έχουν.

Τέθηκαν επίσης θέματα που ανακύπτουν από διατάξεις του Ν.4172/2013 και προσδιορίζονται από όλους μας ανάλογα με την πρόοδο των υποβολών που χρήζουν προσοχής και ερμηνείας. Τονίσαμε πως αν οι λειτουργίες των εφαρμογών, οι εγκύκλιοι και οι ερμηνευτικές είχαν προϋπάρξει, και άλλα προβλήματα θα είχαν ανακύψει και αναδειχτεί, και πιθανόν αντιμετωπιστεί.

Τέλος θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως η ενημέρωση που παραθέτουμε δεν έχει τα χαρακτηριστικά αποφάσεων του υπουργείου (που δεν έχουν υπάρξει επίσημα αυτή τη στιγμή), οπότε οι συνάδελφοι καλό είναι να μην ανατρέψουν τους σχεδιασμούς και τους προγραμματισμούς τους, εκτιμώντας πάντως και όλα τα παραπάνω.

Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών - Φοροτεχνικών


Ετικέτες για αναζήτηση ΔΟΠΛΦ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο