Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: «Καταθέσαμε πρόταση για λύση, είναι ευθύνη όλων να βρεθεί λύση»

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ελέγχων στη ροή κεφαλαίων ως την «αντίθεση» στις αρχές της ευρωζώνης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, σενάριο που αρνήθηκε να αποκλείσει νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί «καν να αρχίσει να το αναλογίζεται».

Η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε στο σημερινό Eurogroup ισχυρό μήνυμα, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση που εφόσον γίνει αποδεκτή θα μπορεί να δώσει σε λίγο διάστημα λύση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το ναυάγιο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σημείωσε πως «ήρθαμε κοντά με τους θεσμούς και οι μικρές μας διαφορές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν έλλειψη συμφωνίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι δικές μας προτάσεις μας έφεραν σε απόσταση 0,5% του ΑΕΠ τις ελληνικές προτάσεις από τις θέσεις των θεσμών.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του Eurogroup ότι επέλεξε να επικεντρωθεί στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς, λέγοντας πάντως ότι δεν είναι τώρα η ώρα να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι όμως ευθύνη όλων των πολιτικών ηγετών της ευρωζωνης να βρουν λύση, όπως απαιτούν οι εκλογείς μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Ο χρόνος που μένει δεν είναι πολύς, αλλά είναι αρκετός για μια επωφελή συμφωνία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters πως κατά το Eurogroup ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε αβέβαιος για τη δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να ανοίξουν την Δευτέρα, λόγω μεγάλων εκροών καταθέσεων.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων στη ροή κεφαλαίων, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως αποτελούν ακριβώς την «αντίθεση» στις αρχές λειτουργίας μιας νομισματικής ένωσης.

Επιτέθηκε ωστόσο την ίδια στιγμή στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας πως οι εκροές καταθέσεων άρχισαν προεκλογικά ως μια «κυνική» πολιτική κίνηση για να αποτραπεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επέκρινε έντονα και την Τράπεζα της Ελλάδος, σχολιάζοντας πως με τις τοποθετήσεις της δεν προσφέρει ασφάλεια, αλλά αυξάνει την ανησυχία των καταθετών.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Eurogroup ΑΕΠ ΕΚΤ EUROGROUP Βαρουφάκης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο