Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Δ. Στρατούλης: Συναντήσεις με συλλογικότητες των μηχανικών και αντιπροσωπεία του συλλόγου αρχιτεκτόνων και με εργαζομένους του Ο.Α.Ε.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16-06-2015

Δ. Στρατούλης: Βήμα-Βήμα θα αντιμετωπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης ,σε συνάντηση του με συλλογικότητες των μηχανικών και αντιπροσωπεία του συλλόγου αρχιτεκτόνων τους ενημέρωσε ότι με διατάξεις του νομοσχεδίου, που θα καταθέσει στη Βουλή:

• Δίνεται δυνατότητα στους ασφαλισμένους μετά την 1-1-93 του ΕΤΑΑ να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις από 1-1-2015 μέχρι και 31-12-16, ώστε να ανακουφιστούν από τις υπέρμετρες μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους.

• Οι ασφαλισμένοι πριν την 1-1-93 του ΕΤΑΑ επιστρέφουν από 1-1-2015 μέχρι 31-12-2016 στις ασφαλιστικές εισφορές που είχαν πριν τη δραστική αύξηση τους το 2011.

• Αυξάνεται με πάγια ρύθμιση το όριο οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων από 15.000 σε 25.000 ευρώ , ενώ με μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ένα τρίμηνο να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και οι εγκλωβισμένοι πριν την σύνταξη τους , που οφείλουν περισσότερα από 25.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.

• Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές και συνεπώς η κατάργηση των σχετικών αναγκαστικών νομοθετικών διατάξεων της Χούντας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις γίνεται ένα πρώτο βήμα για την ικανοποίηση ορισμένων από τα δίκαια αιτήματα των συλλογικοτήτων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και ότι θα βρίσκεται σε διαρκή διάλογο μαζί τους, για την αντιμετώπιση των υπολοίπων. Τέλος, ανέφερε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές αναμένεται και η δραστική αύξηση των εσόδων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ με την επανένταξη σε αυτά χιλιάδων ασφαλισμένων.


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16-06-2015

Στήριξη από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ

Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών διατύπωσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους επί μιας σειράς κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με οικονομικά, λειτουργικά και οργανωτικά θέματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ , ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει οικονομικά, λόγω και των αυξημένων εσόδων του από τη ρύθμιση οφειλών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί άμεσα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί με επιπλέον 118 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι θα προστεθούν στους 69 απολυμένους μέσω διαθεσιμότητας, που επανέρχονται στη δουλειά τους.

Επίσης, τους ενημέρωσε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι οποίες οδηγούν στην ανακοπή της μείωσης των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και στην αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού , αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Σχετικά με τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ,ότι αυτές, εάν χρειαστεί, θα γίνουν μετά από διάλογο με τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και ασφαλισμένων, χωρίς να ισοπεδώνονται προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε ότι αφορά τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ για τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν , εκτός από το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων, μοριοδότηση των απολυμένων σε διαγωνισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία και αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός συμφώνησε με τις προτάσεις του σωματείου των εργαζομένων του ΟΑΕΕ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών και συστημάτων του, για την ακύρωση του μνημονιακού οργανογράμματος, που μείωνε δραστικά τις οργανικές θέσεις και για την οργανωτική ανασυγκρότηση του, ώστε να εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο