Ειδήσεις Τεχνολογία

Εκκίνηση της δυνατότητας αναζήτησης του Google Translate

Τη δυνατότητα αναζήτησης του Google Translate θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οι μη αγγλόφωνοι χρήστες για να βρίσκουν περιεχόμενο σε αγγλικές σελίδες. Η Google είχε κάνει επίδειξη της τεχνολογίας νωρίτερα μέσα στο μήνα στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ημερομηνία εκκίνησης.

Εκκίνηση της δυνατότητας αναζήτησης του Google Translate

Τη δυνατότητα αναζήτησης του Google Translate θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οι μη αγγλόφωνοι χρήστες για να βρίσκουν περιεχόμενο σε αγγλικές σελίδες. Η Google είχε κάνει επίδειξη της τεχνολογίας νωρίτερα μέσα στο μήνα στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ημερομηνία εκκίνησης. Η υπηρεσία αναζήτησης του Google Translate υποστηρίζει αυτή τη στιγμή 12 γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα αραβικά, τα κινέζικα, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ρωσικά. - Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τους όρους αναζήτησης στη μητρική τους γλώσσα, το Google θα πραγματοποιεί την αναζήτηση, θα παρουσιάζει τις σελίδες που φέρουν τον αντίστοιχο αγγλικό όρο και θα προσφέρει στο χρήστη την επιλογή να μεταφερθεί είτε στην αυθεντική αγγλόφωνη σελίδα είτε στη μεταφρασμένη από το Google Translate. Βέβαια, η τεχνολογία δεν έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, αφού, για παράδειγμα, μια αναζήτηση με τη γαλλική λέξη "bistro" έχει στα πρώτα αποτελέσματα τη σελίδα “bar.co.uk” αλλά και σελίδα της Wikipedia αφιερωμένη στην ατμοσφαιρική πίεση και στη μονάδα μέτρησής της, το bar!

Πηγή: iWR
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο