Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποσύρθηκε η διάταξη για την απαλλαγή από τον Ε.Φ.Κ. του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία

Η αναπληρώτρια υπουργός απέσυρε το άρθρο 3 του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Ο λόγος της απόσυρσης σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών :

"Σχετικά με το άρθρο 3…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Το αποσυρθέν.

NANTIΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ (Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών): Το αποσυρθέν, ακριβώς. Εγώ είπα, λοιπόν, το εξής: Επειδή είναι μεγάλο το ποσό και επειδή για κάποιες από τις εταιρίες θα πρέπει να ρυθμιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το πλαίσιο της επιστροφής, διότι, μπορεί να χρωστούν σε εργαζόμενους, στη ΔΕΠΑ ή σε ΔΕΚΟ, θα το ερευνήσουμε καλύτερα και θα φτιάξουμε ένα πιο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον επιστρέφονται αυτά τα χρήματα. Το θέμα είναι σωστό. Δηλαδή, δεν μπορεί να έχεις μια κατηγορία ή και δύο –γιατί βγήκαν και κάποια άλλα στη συνέχεια- από πρώτες ύλες ενεργειακού χαρακτήρα, που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες -το ξαναλέω- όχι σαν καύσιμα στη βιομηχανία και να είναι άνισα με όλα τα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα σαν πρώτες ύλες. Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν λίγο πολύ οι ίδιες εταιρίες. Όμως, θέλουμε να αυστηροποιήσουμε το τι θα γίνει εφόσον θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα.  

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Αφού έχει αποσυρθεί το άρθρο.

ΟΛΓΑ-NANTIΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ (Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών): Είναι φανερό γιατί το κάνουμε. Θα επανέλθει, όταν θα είμαστε έτοιμοι να το προσδιορίσουμε αυτό πιο συγκεκριμένα."


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΦΚ ΔΕΠΑ βιομηχανίες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο