Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελέγχονται μέλη της Επιτροπής για την Επίλυση Φορολογικών Διαφορών

Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία ελέγχονται μέλη της Επιτροπής για την Επίλυση Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν δεκτή την προσφυγή γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, κατά προηγούμενων αποφάσεων των αρμόδιων Φορολογικών Αρχών, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί πρόστιμα, συνολικού ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Ως ηθικός αυτουργός στην παραπάνω πράξη ελέγχεται κι ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της πώλησης κοσμημάτων.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από τις δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία άνδρα που εμφανίστηκε με την ιδιότητα του συνταξιούχου εφοριακού. Τα επιβληθέντα πρόστιμα συνδέονταν με επιστροφές ΦΠΑ από πωλήσεις πολυτελών ρολογιών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ καταλογίστηκαν για τις οικονομικές χρήσεις 1999/2000 και 2000/2001.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι αποφάσεις επιβολής προστίμων αφορούσαν δύο εταιρείες, στις οποίες ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρώτης και διαχειριστής της δεύτερης. Κατά τις ίδιες πηγές, η παραπάνω Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, με απόφαση που ελήφθη το Σεπτέμβριο του 2013, “εντελώς αδικαιολόγητα και αβασάνιστα” έκανε δεκτή την προσφυγή, ακυρώνοντας τα πρόστιμα.

Η επιτροπή αποτελείτο από τον πρόεδρό της, εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και τρία μέλη, εκ των οποίων μία υπάλληλο της Διεύθυνσης Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έναν φοροτεχνικό-εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ και τον τότε επικεφαλής της Β' Υποδιεύθυνσης Εσόδων του ΣΔΟΕ Αττικής. Οι πρώτοι τρεις είναι αυτοί που ελέγχονται ποινικά.

Με βάση τα παραπάνω ο απερχόμενος εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος, διαβίβασε για τα περαιτέρω τη σχηματισθείσα δικογραφία στη συνάδελφό του εισαγγελέα Διαφθοράς Αθηνών Μαρία Ράικου, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, καθώς τα υπό διερεύνηση αδικήματα τελέστηκαν στην πρωτεύουσα, έδρα της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Πηγή: news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Επίλυση Φορολογικών Διαφορών


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο