Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ρ. Αντωνοπούλου: «Τα καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα της Κοινωνικής Οικονομίας χρειάζεται να υποστηριχθούν»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 15-06-2015

Ομιλία Ράνιας Αντωνοπούλου για αποτελεσματική διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων

Την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών πόρων για την πραγματική ενίσχυση της απασχόλησης επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα την παρουσίαση του «Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην ομιλία της η υπουργός ανέφερε ότι ορθολογική αξιοποίηση των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων σημαίνει διοχέτευση ορισμένων πόρων σε στοχευμένη κατάρτιση των ανέργων και ενός άλλου σημαντικού τμήματος της κοινοτικής χρηματοδότησης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Οι νέες θέσεις εργασίας μπορούν να προκύψουν μέσα από τρεις άξονες παράλληλης δράσης. Από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, από δημόσιες επενδύσεις, ο σχεδιασμός των οποίων θα γίνεται από το κράτος αλλά η υλοποίηση τους θα γίνεται και μέσω του ιδιωτικού τομέα καθώς και από την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας».

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «χρειάζεται να υποστηριχθούν τα καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία δεν είναι απλώς μια διέξοδος για τους ανέργους αλλά μπορούν να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης, ανάμεσα στο κράτος και την αγορά».

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μόνο υπόθεση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένος και συντεταγμένος σχεδιασμός από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τα προγράμματα θα πρέπει να σχεδιάζονται σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να επωφελούνται πραγματικά οι άνεργοι. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που πραγματοποιεί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο