Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήρης οδηγός φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2014 (2015) (Ανανεωμένο)

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι αναβαθμίστηκε ο "πλήρης οδηγός Δηλώσεων 2015." με τις νέες οδηγίες για τους αγρότες, για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ αλλά και τις άλλες διατάξεις των τελευταίων αποφάσεων.


Στον οδηγός εμπεριέχονται οδηγίες για τις παρακάτω δηλώσεις

Έντυπο Ε1 φορολογικού έτους 2015 (ολοκληρωμένο)
Έντυπο Ε3 φορολογικού έτους 2015 (ολοκληρωμένο)
Έντυπο Ν φορολογικού έτους 2015 (ολοκληρωμένο)
Έντυπο Φ2 ΦΠΑ (ολοκληρωμένο)
Έντυπο Φορολογικής αναμόρφωσης 2015 (ολοκληρωμένο)

Όλοι οι οδηγοί δημιουργήθηκαν με βάση τις οδηγίες του Υπ. Οικονομικών (βιβλιαράκι οδηγιών) τις αποφάσεις, αλλά και τις σχετικές διατάξεις των νόμων.

Στο σύνολό τους οι οδηγοί περιέχουν παραπομπές (υπερσυνδέσεις) σε πληθώρα αποφάσεων αλλά και διατάξεων νόμων όπως αυτοί είναι κωδικοποιημένοι μέχρι σήμερα από τον κόμβο Τaxheaven.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο οδηγός θα εμπλουτίζεται συνεχώς με περισσότερες πληροφορίες και παραπομπές (υπερσυνδέσεις) σε όλες τις νέες αποφάσεις αλλά και στις νέες διατάξεις νόμων.

Ενημερώνουμε τέλος ότι στην εφαρμογή του Οδηγού για την συμπλήρωση του Εντύπου Ν, έχει προστεθεί και το έντυπο σε μορφή Excel με αυτόματους υπολογισμούς και με ενσωματωμένα υποδείγματα βεβαιώσεων μερισμάτων


------------
Ο οδηγός αυτός εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό και ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα χρηστικό βοήθημα για όλους. Στον οδηγό υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για τη συμπλήρωση και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε πληροφορίες για τα ακόλουθα:

α. Προθεσμίες δηλώσεων

β. Σχετικές διατάξεις που αφορούν στις δηλώσεις

γ. Εγκυκλίους, διοικητικές λύσεις, αρθρογραφία, κ.λπ. που σχετίζονται με τη συμπλήρωση και την υποβολή τους

δ. Σχετική βιβλιογραφία

ε. Θέματα της κοινότητας λογιστών

στ. Πλήρης οδηγός συμπλήρωσης δηλώσεων ανά κωδικό(ΝΕΟ). Μέσα από τη νέα αυτή δυνατότητα που προστέθηκε, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε όλες τις οδηγίες συμπλήρωσης των σχετικών εντύπων ανά κωδικό (Ε1, Ε3, Ν, Φ.Π.Α.). Το υλικό αυτό θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Το κάθε έντυπο έχει χωριστεί σε πίνακες και μέσα από κάθε πίνακα μπορείτε αφού πατήσετε το σχετικό κουμπί να βλέπετε τις οδηγίες συμπλήρωσης ανά κωδικό. (Σημ. Οι οδηγίες του εντύπου Ν θα ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.) 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο