Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κομισιόν: Αρνητικό το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων - Αποχώρησε η Αθήνα

Η ελληνική αντιπροσωπεία, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Συνάντησε όμως αδιάλλακτη στάση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

H Κομισιόν εξέδωσε ανακοίνωση:

“Οι διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες δεν πέτυχαν, η διάσταση απόψεων είναι σημαντική” ανακοίνωσε κοινοτικός αξιωματούχος, λίγο μετά τις δηλώσεις των κυβερνητικών κύκλων για τις “κόκκινες γραμμές” της ελληνικής πλευράς. H συνάντηση των δύο πλευρών διήρκεσε μόλις 45 λεπτά, με την ελληνική πλευρά να αποχωρεί από το τραπέζι των διαβουλεύσεων  κάνοντας λόγο “για παράλογες απαιτήσεις των δανειστών”.

“Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και τις κοινές απαιτήσεις της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης των 0,5-1% του ΑΕΠ, ή το ισοδύναμο του άνω των 2 δισεκ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση” σχολίαζε από την πλευρά του ο αξιωματούχος της Κομισιόν, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι προτάσεις της Αθήνας είναι "μια απ' τα ίδια".

“Οι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς” σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι “περαιτέρω συζητήσεις θα πρέπει να λάβουν χώρα στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης.”

“Xρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική πλευρά, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο” επισήμαινε.

«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup», συνεχίζει η Κομισιόν.

«O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα, καταλήγει.

Πηγή: ΣΚΑΙ - tvxs - Τα Νέα - Ναυτεμπορική
Ετικέτες για αναζήτηση Κομισιόν Eurogroup ΔΝΤ ΕΚΤ EUROGROUP


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο