Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τη ρύθμιση θεμάτων οργανισμών εποπτευομένων από το υπουργείο Απασχόλησης απέστειλε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων...

Σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τη ρύθμιση θεμάτων οργανισμών εποπτευομένων από το υπουργείο Απασχόλησης απέστειλε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Παραλήπτες του σχεδίου ήταν ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος των Εμπόρων Δημήτρης Αρμενάκης.

Πιο αναλυτικά, με τα άρθρα του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα όπως:

# Προωθείται η αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ενισχύοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

# Ορίζεται ότι στερείται του επιδόματος ανεργίας άνεργος που δεν αποδέχεται δύο φορές (αντί για μία που ίσχυε μέχρι σήμερα) προσφερόμενη εργασία από τον ΟΑΕΔ ή προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθιστώντας έτσι την ισχύουσα διάταξη πιο ευαίσθητη.

# Ορίζεται καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος σε μισθωτούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ακόμη και αν παρέχουν την εργασία τους εκτός Ελλάδας σε χώρες-μέλη της ΕΕ.

# Ρυθμίζεται η δυνατότητα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να εξεύρει χώρους όπου θα επενδύσει για την ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών για παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

# Ρυθμίζεται η δυνατότητα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να αναπτύξει οικισμούς στους οποίους θα στεγάζει δικαιούχους των ομόρων νομών.

# Ρυθμίζονται θέματα ειδικών επιδοτήσεων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει ή παράτασης της εισοδηματικής ενίσχυσης απολυμένων από εργοστάσια που έκλεισαν ή έγιναν μαζικές απολύσεις.

# Καταργείται η διάταξη που επέτρεπε σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που απασχολούνται εποχικά, μέχρι και έξι μήνες ετησίως σε επιχειρήσεις μεταποίησης ή τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, να εξαιρούνται από την ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

# Ιδρύεται η Διεύθυνση Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στα πλαίσια του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Τέλος, υπάρχουν ρυθμίσεις που περιορίζουν τη δυνατότητα κατάτμησης της αδείας, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην οργάνωση της εργασιακής και ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων.

Πηγή Εxpress
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο