Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Στήριξη και συμμετοχή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στην Πανελλαδική συγκέντρωση των λογιστών-φοροτεχνικών στο Σύνταγμα της 12ης Ιουνίου


www.lsr.gr


Θέμα : « ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ 12/6/2015 ».

Η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, μετά από απόφαση του ΔΣ, δηλώνει συμπαραστάτης στο κάλεσμα της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών – φοροτεχνικών, στις 12/06/2015 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα (ώρα 13:30).

Τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα των τελευταίων ετών έχουν καταστήσει μονόδρομο την αντίδραση και ενότητα όλων μας, λογιστών, φορολογούμενων και επιχειρήσεων.

Οι προτάσεις της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών μας βρίσκουν σύμφωνους και πρέπει να απαιτήσουμε την αλλαγή στις νομοθετικές διατάξεις.

Αλλαγές, που να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και τις συνταγματικές επιταγές.

Αλλαγές, που δεν θα έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά την εξαθλίωση και την καταστροφή του μεγαλύτερου ποσοστού της οικονομικής ζωής της χώρας, απαιτώντας παράλληλα το σεβασμό και την αξιοπρέπεια στην εργασία μας, όχι σαν πολυτέλεια, αλλά σαν βασικό δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κοινωνία, η οποία πρέπει να σέβεται τους πολίτες της και να τους παρέχει όλες τις συνθήκες να ασκούν το επάγγελμα τους και όχι να ποινικοποιεί το κάθε τους βήμα.Γι αυτό,

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12/06/2015 μιας και γίνεται για την επιβίωση όλων μας.

Καλούμε σε γενική αποχή συναλλαγών όσους συναδέλφους τη συγκεκριμένη μέρα, δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στην συγκέντρωση, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους που θα παρευρίσκονται εκεί.

Το παρόν Δελτίο Τύπου θα διανεμηθεί σε όλα μας τα μέλη, όπου και θα αναρτηθεί η αφίσα της συγκέντρωσης στις εισόδους των γραφείων τους, τα ΜΜΕ και τις δημόσιες υπηρεσίες, στο Τοπικό παράρτημα του ΟΕΕ καθώς και στους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου.

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

_________________________________________


Θέμα : « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ».

Αξιότιμοι Συμπολίτες, Έλληνες φορολογούμενοι,

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) ΡΟΔΟΥ σας ενημερώνει για την επικείμενη λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 30 Ιουνίου 2015 και σας καλεί να φροντίσετε για την έγκαιρη υποβολή τους πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η εκπρόθεσμη υποβολή της, επισύρει, μεταξύ άλλων και την αδυναμία αναγνώρισης από την φορολογική αρχή, του συνόλου των δαπανών διαβίωσης (Κωδ. 049), με άμεση συνέπεια την επιβάρυνσή σας με σημαντικά ποσά επιπλέον φόρου που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσουν και τα 2.310,00€.

Τονίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι συνάδελφοι λογιστές, μέλη της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, θα καταβάλλουν, όπως πάντα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή σας και μόνο εφόσον έχετε φροντίσει να απευθυνθείτε σ’ αυτούς το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Μετά την κατα (π) ληκτική ημερομηνία υποβολής, και ανεξάρτητα από το αν, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα δοθεί παράταση στην υποβολή τους, με δεδομένη την επί 3,5 μήνες καθυστέρηση από πλευράς του Υπουργείου στο άνοιγμα του συστήματος υποβολής τους, παρότι η εφαρμογή δεν ήταν καθόλα έτοιμη και από το γεγονός ότι απομένουν 33 εργάσιμες ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ( 30/6/2015), η εξυπηρέτησή σας θα τελεί υπό την διακριτική ευχέρεια του κάθε συναδέλφου.

Αν σ' αυτές τις ημέρες η ηγεσία του υπ. Οικ. πιστεύει ότι μπορούν να υποβληθούν 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις, τότε πλανάται πλάνην οικτράν! Ακόμη κι ένα μήνας να δοθεί παράταση (σ.σ. μέχρι τέλη Ιουλίου), πάλι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος, τα έντυπα καινούργια, ο νόμος νέος και γεμάτος ασάφειες και τα δικά μας όρια είναι ανθρώπινα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι προσφυγή σε συνάδελφο Λογιστή – Φοροτεχνικό, μετά τις 20 Ιούνιου, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε άρνηση εξυπηρέτησής σας λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μας για την κάλυψη αναγκών επιχειρηματιών πελατών μας.

Ως εκ τούτου, σας δηλώνουμε ότι αποποιούμαστε κάθε ευθύνης για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος σας, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής σας δήλωσης.

Σαν επαγγελματίες-λογιστές έχουμε υποχρέωση προς το φορολογούμενο κοινό να το ενημερώσουμε έγκαιρα να συγκεντρώσει άμεσα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και να προστρέξει στον επαγγελματία λογιστή-φοροτεχνικό του, καθώς αστοχίες στον σχεδιασμό του συστήματος υποβολής δηλώσεων, όπως προαναφέραμε, μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μη έγκαιρη υποβολή της δήλωσής τους, ειδικά σε περιπτώσεις με ειδικά χαρακτηριστικά.

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου και τα μέλη της παραμένουν δίπλα στον ροδίτη φορολογούμενο και την τοπική επιχείρηση, έτοιμοι να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού, τις σχετικές τους ανάγκες και να λύσουν τις σχετικές απορίες. Για κάθε περαιτέρω πρόβλημα, για τα λάθη, τις αστοχίες και τα παράλογα του φορολογικού συστήματος μπορείτε να επικοινωνείτε απ’ ευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών.

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου


Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Γ. Γραμματέας
Παπαγρηγορίου Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο