Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο ηλεκτρονικό σύστημα φορολογικού ελέγχου

On line πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα έχουν oι ελεγκτές της Εφορίας, προκειμένου να εντοπίζονται όσοι φοροδιαφεύγουν, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Νέο ηλεκτρονικό σύστημα φορολογικού ελέγχου


On line πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα έχουν oι ελεγκτές της Εφορίας, προκειμένου να εντοπίζονται όσοι φοροδιαφεύγουν, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με το οποίο θα γίνεται πλήρης διασταύρωση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών των επιχειρήσεων από τους ελεγκτές, παρουσίασε ο κ. Μπέζας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη ΓΓΠΣ.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητες του νέου συστήματος, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι ο ελεγκτής θα έχει οn line πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των καταστάσεων των επιχειρήσεων στον υπολογιστή του, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί τη ΔΟΥ.

Επίσης, θα εκτελεί άμεσα διασταυρώσεις όλων των συναλλασσομένων επιχειρήσεων με την ελεγχόμενη επιχείρηση, θα εστιάζει τον έλεγχο σε σημεία που παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και θα εντοπίζει άμεσα τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Με βάση το νέο σύστημα, είπε ο υφυπουργός, θα εντοπίζονται άμεσα οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις, όσες επιχειρήσεις αποκρύπτουν έσοδα, αγορές και δαπάνες, καθώς και οι επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο