Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εγκύκλιος του Υπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. με θέμα: «Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά τη θερινή περίοδο - Εξυπηρέτηση ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά τη θερινή περίοδο – Εξυπηρέτηση ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων»

Εγκύκλιος του Υπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. με θέμα: «Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά τη θερινή περίοδο - Εξυπηρέτηση ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων».ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά τη θερινή περίοδο – Εξυπηρέτηση ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Η εγκύκλιος εστάλη προς όλα τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, την Διεύθυνση Οργάνωσης & Λειτουργίας ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:


Θέμα: Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών κατά τη θερινή περίοδο – Εξυπηρέτηση ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Σε συνέχεια της υπ΄ αρίθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/531/6549/13-3-2007 εγκυκλίου μας, αναφορικά με τη χορήγηση των κανονικών αδειών κατά τη θερινή περίοδο, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να φροντίσουν για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους κατά την περίοδο αυτή.
Συγκεκριμένα, η χορήγηση κανονικής άδειας στους υπαλλήλους κατά τη θερινή περίοδο θα πρέπει να προγραμματισθεί βάσει των όσων αναφέρονται στην ως άνω εγκύκλιο και κατά τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να παραμένουν σε λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια του θέρους, προκειμένου να δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών και να διεκπεραιώνουν εμπρόθεσμα όλες τις υποθέσεις τους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνοι, οι έγκυες, κλπ.
Με βάση τα παραπάνω, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συναλλαγή με το κοινό, αφού σταθερή επιδίωξη της Πολιτείας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με τη διευκόλυνση τους κατά τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, με επίδειξη, σε κάθε περίπτωση, της απαιτούμενης ευαισθησίας όσων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Ο Υπουργός

Προκόπιος ΠαυλόπουλοςΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο