Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φρένο στο ξεπούλημα κατασχεθέντων ακινήτων

Πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα τράπεζας για μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς σε ακίνητο που όδευε για τρίτο πλειστηριασμό μετά από δύο άγονους

Φρένο στη σημαντική μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς κατά τον τρίτο πλειστηριασμό για την πώληση κατασχεθέντων ακινήτων βάζουν, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, αποφάσεις δικαστηρίων, παγιώνοντας, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, νομολογία στο σχετικό ζήτημα.

Πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 3966/2015 απόφασή του, απέρριψε το αίτημα τράπεζας για μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς σε ακίνητο που όδευε για τρίτο πλειστηριασμό μετά από δύο άγονους.

Βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (διατάξεις των άρθρων 966 παρ. 3 και 4 και 1003 παρ. 4 του ΚΠολΔ) μετά από δεύτερο πλειστηριασμό χωρίς κατακύρωση, το αρμόδιο Δικαστήριο μπορεί να δώσει τη δυνατότητα διενέργειας νέου πλειστηριασμού με τιμή πρώτης προσφοράς χαμηλότερη σε σχέση με τους δύο προηγούμενους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε όμως στην υπ αριθμόν 3966/2015 απόφασή του ότι οι ματαιώσεις των πλειστηριασμών οφείλονται στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και όχι σε δυσανάλογη προς την αξία του κατασχεθέντος ακινήτου τιμή πρώτης προσφοράς.

Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο Ν. Νικολαίδη, δικηγόρου στον Άρειο Πάγο με εμπειρία σε υποθέσεις αστικού, εμπορικού και ποινικού δικαίου και ιδιαίτερα στα οικονομικά εγκλήματα. Ο κ. Νικολαίδης είναι συνεργάτης της Grand Value A.E.

Η έκδοση της ως άνω απόφασης από κοινού με μια σχετική απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης παγιώνουν πλέον σημαντική νομολογία στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.


Πηγή: euro2day.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο