Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Στο ILO η ΓΣΕΕ για την επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ΓΣΕΕ, για την επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας, η Συνομοσπονδία συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στη Γενεύη με τον επικεφαλής του ILO Γκάι Ράιντερ τον οποίο ενημέρωσε εκτενέστατα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ζητώντας για ακόμα μία φορά τη στήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της Συνομοσπονδίας και των Ελλήνων εργαζομένων.

Αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων που εξέδωσε το ILO τον Οκτώβρη του 2014, αποτέλεσμα τριμερούς συνάντησης εργαζομένων – εργοδοτών – κυβέρνησης, το οποίο δικαίωνε τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, τονίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει ως έχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ILO έχει τονίσει κατ’επανάληψη ότι νομοθετικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονίων όπως η καταστρατήγηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αντίκεινται σε διεθνείς συμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάγια θέση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας αποτελεί το γεγονός ότι ο τριμερής διάλογος και η διαβούλευση πρέπει να προηγούνται πριν από κάθε νομοθέτημα.

Ο κύριος Ράιντερ μάλιστα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι θα τονίσει και στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει τριμερής διάλογος για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει σε λίγη ώρα συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ ενώ η ΣΕΣ και με τη συμμετοχή του κ.Παναγόπουλου ως αντιπροέδρου της, θα συναντηθεί αμέσως μετά με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έχει αλλεπάλληλες επαφές και με επικεφαλής συνδικαλιστικών οργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΣΕΕ ILO συλλογικές διαπραγματεύσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο