Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κουρουμπλής: Είμαι βέβαιος ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα μείνουν στα φαρμακεία

Στη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις απόψεις που ανταλλάχθηκαν με αφορμή τις ανησυχίες τους για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Τίθενται δικλείδες, τέτοιες, που εάν το προσέξει κανείς, επί της ουσίας προστατεύουν πλήρως αυτό που λέμε κι έχει να κάνει με την παραμονή των ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία. Εγώ είμαι βέβαιος, βέβαιος και το ξαναλέω είμαι βέβαιος, ότι με αυτές τις δικλείδες, τα ΜΗΣΥΦΑ θα μείνουν στα φαρμακεία» είπε ο υπουργός, παραπέμποντας σε σχετικές εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Υπενθύμισε ότι ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και στη συζήτηση για τον τρόπο διάθεσης «κάποιων» ΜΗΣΥΦΑ, είναι η εξασφάλιση της έγκρισης από τον ΠΟΥ.

«Διαβάστε τις εκθέσεις του ΠΟΥ» προέτρεψε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας: «Ξέρουμε ότι ο ΠΟΥ έχει την άποψη ότι αυτά είναι φάρμακα και πρέπει να πωλούνται στα φαρμακεία».

Για τη συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. «Τους εξήγησα ότι κι εγώ είμαι στην ίδια άποψη, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαπραγμάτευση της χώρας» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Δεν έχουμε διαφωνίες, η διαφωνία έρχεται από αλλού».

«Από εκεί και πέρα όμως μη τα θέλουμε όλα, όπως μας βολεύει κάθε φορά, η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για την αυριανή απεργία των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Η δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του, με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται και είναι σεβαστή. Κι εγώ σέβομαι τον αγώνα που θέλουν να κάνουν οι φαρμακοποιοί και κάθε κοινωνική ομάδα».Πηγή: www.express.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΜΗΣΥΦΑ φαρμακεία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο