Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ.: «Η ρεαλιστική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 31–10–2015»

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ.)
Αγίας Σοφίας 14 Τ.Κ. 47100 ΑΡΤΑ ΤΗΛ. 2681023534-21230 e-mail [email protected]

Άρτα 08 – 06 – 2015

Προς Υπουργείο Οικονομικών
Υπόψη Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη

Κοινοποίηση:
Γεν.Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Βουλευτές Νομού Άρτας – Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας
ΜΜΕ

Θέμα: Ενημέρωση για την υποβολή Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2014

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων καθυστέρησε μόνο 3,5 μήνες να λειτουργήσει, οι απαραίτητες διευκρινιστικές εγκύκλιοι εκδίδονται ακόμα, εν μέσω της όλης διαδικασίας, νομοθετικές παρεμβάσεις γίνονται κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή και φυσικά η εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων δεν έχει «ανοίξει» ακόμα καθιστώντας παράλληλα αδύνατη την υποβολή των δηλώσεων των εταίρων τους.

Ποιοι όμως είναι οι υπαίτιοι της γλαφυρής αυτής κατάστασης; Θα αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη των πράξεων τους; Άραγε θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και τις κυρώσεις του νόμου για την κωλυσιεργία τους όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία; Ως πότε ως κλάδος θα αντιμετωπίζουμε την καταιγίδα Νόμων, Πολυγραφημένων , Υπουργικών αποφάσεων, ερμηνευτικών με την ασάφεια, την αλληλοαναίρεση και την αναδρομικότητα που τους/ις χαρακτηρίζει;

Η προτεινόμενη από την ένωσή μας, βάσει της ομόφωνης απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που μπορεί να ανταποκριθεί ομαλά στην πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, είναι η 31 – 10 – 2015.

Δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά το μαρτύριο των δύο προηγουμένων ετών δίνοντας κάθε δέκα ήμερες, μετά την οριστική ημερομηνία υποβολής ,παρατάσεις . Ζητούμε από τώρα να ορίσετε την 31/10/2015 ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Φορολογικών δηλώσεων 2014 για να μπορούμε να ηρεμήσουμε και να εργαστούμε σε ένα φυσιολογικό και υγιές περιβάλλον και να δώσουμε και στο Υπουργείο Οικονομικών τον απαραίτητο χρόνο ώστε να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για αλλαγές ή ερμηνείες που πρέπει να κάνει πάνω στο φορολογικό νόμο που ισχύει και να διορθώσει φυσικά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό του σύστημα .

Επιπλέον σας καλούμε σε ουσιαστικό διάλογο, ως διεκπεραιωτές της όλης διαδικασίας, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Σε περίπτωση που επιμείνετε στις εξαγγελίες σας και δεν υπάρξει άμεσος επαναπροσδιορισμός των ημερομηνιών λήξης των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2014, καλό θα ήταν να πληροφορήσετε εγκαίρως τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις για τις συνέπειες της εκπρόθεσμης υποβολής καθώς και για τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Θεοδόσης

Ο Γραμματέας
Εύδοξος Καραπέτσης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο