Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος βιομηχανικός χάρτης

Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου...

Νέος βιομηχανικός χάρτης


Σε οργανωμένους χώρους επιχειρεί να κατευθύνει τις βιομηχανικές επενδύσεις το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Με το χωροταξικό πλαίσιο προτείνεται η παροχή κινήτρων και για την μετεγκατάσταση των μονάδων στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς που θα δημιουργηθούν. Οι περιοχές αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα καθοριστούν αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού πλαισίου. Ο στόχος είναι η αποθάρρυνση της περαιτέρω δημιουργίας διάσπαρτων μονάδων άλλα και η εξυγίανση των περιοχών όπου υπάρχει σήμερα συγκέντρωση βιομηχανικών δραστηριοτήτων όπως η περιοχή των Οινοφύτων με προφανείς επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

Το σχέδιο καθορίζει τρεις κατηγορίες γεωγραφικών πόλων ανάπτυξης βιομηχανικών εγκαταστάσεων:

Α) Τις ευρύτερες μητροπολιτικές περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης με στόχο την αναδιάρθρωση της υφιστάμενης βιομηχανικής βάσης και όχι τόσο την τυχόν επέκτασή της. Εμμέσως αποθαρρύνεται η δημιουργία νέων μονάδων εκτός από δραστηριότητες διεθνούς προσανατολισμού. Επιδιώκεται η Αθήνα να έχει ισχυρό ρόλο σε επίπεδο ανατολικής Μεσογείου και η Θεσσαλονίκη στα Βαλκάνια.

Β) Την Πάτρα, τα δίπολα Λάρισας - Βόλου, Αλεξανδρούπολης -Κομοτηνής και Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, τη ζώνη Καβάλας - Δράμας -Ξάνθης και τα Ιωάννινα που έχουν ήδη ανεπτυγμένη βιομηχανική δραστηριότητα ή βρίσκονται πάνω στους νέους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται, όπως η Εγνατία, οι άξονες της Πελοποννήσου, η Ιόνια Οδός κ.λπ.

Γ) Το Ηράκλειο και τα Χανιά, την Ηγουμενίτσα και τις πύλες στο βόρειο μέτωπο της χώρας και τις περιοχές με δυνατότητες μεταποίησης προϊόντων που η βιομηχανία παίζει σημαντικό ρόλο άλλα συμπληρωματικό ως προς τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο