Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μίνι φορολογικό θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα - Αλλαγές και στην φορολογία δωρεών

Μινι φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσεις η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη όπως δήλωσε σχετικά στη Βουλή απαντώντας  σε ερώτηση του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου σχετικά με την φορολόγηση δωρεάς στις οικογένειες των αγνοουμένων του NORMAN ATLANTIC.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείο οικονομικών θα υπάρχουν πιθανότατα και διατάξεις που ρυθμίζουν φορολογικές αδικίες που έχουν επισημανθεί από τις πρώτες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Η ερώτηση του βουλευτή : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριε Κακλαμάνη, δεν το πίστευα στα μάτια μου όταν διάβασα στην καταγγελία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (Ο.Φ.Α.Ε.). Μού ήταν αδύνατον! Εάν εγώ έχω ψηφίσει τέτοιο νόμο, ζητάω συγγνώμη και δεν νομίζω ότι και ο νομοθέτης του ν.2961 είχε προβλέψει αυτή την κατάφορη αδικία, την αναλγησία! Ενώ είχαμε εννέα αγνοούμενους -εάν δεν κάνω λάθος- στο NORMAN ATLANTIC που οι δυστυχισμένοι πήγαν να καούν όλοι, αυτές οι οικογένειες με την ευαισθησία που διακρίνει τους φορτηγατζήδες έδωσαν μια επιταγή 1.000 ευρώ. Τη μία οικογένεια τη γνωρίζω. Έχει τρία παιδιά και δεν έχει άλλους πόρους. Και ενώ έκαναν αυτή τη φιλότιμη προσπάθεια σε ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, πήγε η εφορία και ζητάει, κυρία Βαλαβάνη, 400 ευρώ. Έλεος!

Η αναπληρώτρια υπουργός απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του Βουλευτή ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, αυτήν την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα πολύ μίνι σχέδιο νόμου με διάφορες φορολογικές ρυθμίσεις. Εκεί θα υπάρχει και μια διάταξη, στην οποία θα κατονομάζεται τόσο το βοήθημα των αυτοκινητιστών στις οικογένειες των θυμάτων του Norman Atlantic, όπως και οποιαδήποτε άλλα βοηθήματα προς αυτές τις οικογένειες μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με καταληκτική ημερομηνία την 31η  Δεκεμβρίου 2015, ως αφορολόγητα.

Η αναπληώτρια υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει το νομοσχέδιο για την φορολογία των Δωρεών (ν.2961/2001).  Δήλωσε χαρακτηριστικά : 
«Το θέμα των δωρεών εγώ είμαι αποφασισμένη να το αλλάξω, γιατί θεωρώ ότι όχι μόνο το 40% για όσους δεν έχουν στενή συγγενική σχέση είναι εντελώς ανάλγητο, αλλά και τα άλλα που είναι χαμηλότερα. Δηλαδή, γιατί ένας πατέρας που δίνει στα ενήλικα παιδιά του -τα οποία μπορεί να είναι άνεργα- χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν, να πρέπει να πληρώσει 10%, από τη στιγμή που είναι ήδη φορολογημένος γι’ αυτά τα χρήματα και γίνεται διπλή φορολόγηση;»
 


Ετικέτες για αναζήτηση φορολόγηση Βαλαβάνη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο