Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενισχύονται οι επιτόπιοι έλεγχοι ενόψει της τουριστικής περιόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 05/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού της σχεδίου έτους 2015, και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση της συμμόρφωσης, την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, και τέλος την αύξηση των δημοσίων εσόδων, έχει προβεί στην εκπόνηση και σχεδιασμό επιχειρησιακού σχεδίου ενίσχυσης της διενέργειας μερικών επιτόπιων (προληπτικών) ελέγχων εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα, η εντατικοποίηση των οποίων καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική κατά την θερινή περίοδο, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.

Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. θα είναι αρμόδιοι για τη συγκρότηση και λειτουργία των συνεργείων ελέγχου, στους οποίους θα συμμετέχει και η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Οι μερικοί προληπτικοί επιτόπιοι έλεγχοι από τα κλιμάκια, που θα αποτελούνται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους, θα πραγματοποιούνται τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας (σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής).

Μεταξύ των ενεργειών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη περιλαμβάνεται πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης, ακόμα και από απόσταση μέσω ειδικής εφαρμογής, ενέργειες μετακίνησης υπαλλήλων στις περιοχές που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, μεταφορά κονδυλίων για την κάλυψη δαπανών, ανάρτηση οδηγού ελέγχου στο εσωτερικό δίκτυο της Γραμματείας με όλα τα στάδια ελέγχου, ανάρτηση εφαρμογής καταχώρησης όλων των σταδίων του ελέγχου από όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας κλπ.

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω ελέγχων θα αναρτώνται τακτικά στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας (www.publicrevenue.gr), ενώ θα δημοσιεύονται και μέσω δελτίων τύπου. Όλοι οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους θα καταχωρούνται σε σχετική εφαρμογή - βάση δεδομένων για την αξιοποίησή τους με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σύσκεψη μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και του επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Ταξιάρχου κ. Εμμανουήλ Πλουμή, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Γ.Γ.Δ.Ε., ενόψει της υλοποίησης κοινών δράσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο