Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο φορολογικό καθεστώς για ακίνητα και αυτοκίνητα

Πέντε δραστικές αλλαγές θα περιλαμβάνει η τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης. Με αυτήν, θα αναμορφώνεται το καθεστώς που διέπει σήμερα τη φορολογία ακινήτων, οχημάτων, συναλλαγών, εισοδημάτων και ειδικών επαγγελμάτων, τόσο ως «συνέχεια» των προηγούμενων δύο φάσεων της φορολογικής μεταρρύθμισης όσο και λόγω της υποχρεωτικής....

Νέο φορολογικό καθεστώς για ακίνητα και αυτοκίνητα

Πέντε δραστικές αλλαγές θα περιλαμβάνει η τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης. Με αυτήν, θα αναμορφώνεται το καθεστώς που διέπει σήμερα τη φορολογία ακινήτων, οχημάτων, συναλλαγών, εισοδημάτων και ειδικών επαγγελμάτων, τόσο ως «συνέχεια» των προηγούμενων δύο φάσεων της φορολογικής μεταρρύθμισης όσο και λόγω της υποχρεωτικής εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία.

Οι 5 αλλαγές, οι οποίες επέρχονται με βάση τις κυβερνητικές σκέψεις, αφορούν:

Πρώτον, τη συγχώνευση όλων των φόρων που επιβάλλονται στην κατοχή ακίνητης περιουσίας σε ένα ενιαίο τέλος. Ειδικότερα, στόχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι να καταργηθούν οι επιμέρους φόροι που επιβαρύνουν σήμερα την κατοχή ακινήτων και να αντικατασταθούν από ένα ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας.

Δεύτερον, την κατάργηση ορισμένων από τις διατάξεις που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων.

Τρίτον, την κατάργηση ορισμένων φόρων που επιβάλλονται επί των συναλλαγών και αντικατάστασή τους με φόρους στο εισόδημα.

Τέταρτον, αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, λόγω εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία.

Πέμπτον, την επανεξέταση του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο