Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συνάντηση εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της ελληνικής φορολογικής διοίκησης με αντιπροσωπεία των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559 e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 27/05/2015 πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συνάντηση εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη, με αντιπροσωπεία των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Ν. Βάλτερ-Μπόργιανς. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα φορολογίας και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική διερευνητική επαφή των ελληνικών προξενικών αρχών με το Υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς και γραπτή επικοινωνία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με την πολιτική του ηγεσία.

Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών συμφωνήθηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την παροχή πληροφοριών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ελληνικών φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νομοτεχνική υποστήριξη της ελληνικής πλευράς για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, καθώς και στη χρήση νέων τεχνολογιών και την υιοθέτηση πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για τον εντοπισμό και τη διασταύρωση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης αναμένεται να επισφραγιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο