Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αίτημα στο ΔΝΤ για αναβολή πληρωμής των δόσεων

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα που αναβάλει μια πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 1980, καθώς την Πέμπτη υπεβλήθη από την Τράπεζα της Ελλάδος αίτημα προς το ΔΝΤ για την αποπληρωμή έως τις 30 Ιουνίου του συνόλου των δόσεων της χώρας προς το Ταμείο, σε μία. Πρόκειται για τις τέσσερις δόσεις που πρέπει να αποπληρωθούν ως τότε, η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου (ύψους 301 εκατ. ευρώ). Όπως επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, «οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το Ταμείο ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε μία, η οποία θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Το συνολικό ποσό είναι 1,5 δισ. ευρώ και η πρώτη δόση επρόκειτο να καταβληθεί την Παρασκευή.


Ετικέτες για αναζήτηση ΔΝΤ δόσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο