Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή Διαμαρτυρίας Απευθυνόμενη στον Υπουργό κ. Αλογοσκούφη και στον Υπουργό κ. Σιούφα

Σαν Οικονομολόγοι μέλη του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας και σαν πολίτες αυτής της χώρας , θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη μας αντίθεση με την πρωτοφανή πρακτική όλων των τραπεζών στο πλαίσιο υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Δράσεων Αστικής Ανάπτυξης ΚΠΣ 2006...

Επιστολή Διαμαρτυρίας Απευθυνόμενη στον Υπουργό κ. Αλογοσκούφη και στον Υπουργό κ. Σιούφα

Σαν Οικονομολόγοι μέλη του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας και σαν πολίτες αυτής της χώρας ,  θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη μας αντίθεση με την πρωτοφανή πρακτική όλων των τραπεζών  στο πλαίσιο υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Δράσεων Αστικής Ανάπτυξης ΚΠΣ 2006.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας στην   τελευταία πολιτική σας απόφαση να δώσετε το δικαίωμα στις τράπεζες να εκπονούν οι ίδιες επενδυτικά σχέδια που αφορούν το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις παροχής  υπηρεσιών και εμπορίου.

Μέχρι σήμερα υπό την ανοχή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και της δική σας οι τράπεζες να λειτουργούν παράνομα με θυγατρικές εταιρείες παρέχοντας υπηρεσίες Λογιστικές Φοροτεχνικές , Μελετητικές. Ανεχθήκατε  και εσείς να είναι και κριτές και κρινόμενοι. Ανεχθήκατε στην συνέχεια παρά την  ΚΥΑ 36407/ΕΥΣ 7001/14-9-2006 ρόλο φορέα υποδοχής και πρώτης αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων, να  παραχωρούν αυθαίρετα και κατά παράβαση κάθε νόμιμου δικαιώματος και κανόνων ανταγωνισμού στη σύνταξη των επενδυτικών προτάσεων.

Τώρα παρά τις διακηρύξεις σας , προχωρήσατε στην  εκχώρηση και διαχείριση του προγράμματος που αφορά το εμπόριο και τις υπηρεσίες ,στις τράπεζες οδηγώντας σε μαρασμός και αφανισμό εργαλεία ανάπτυξης , ΕΟΜΜΕΧ , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ κ.λ.π. , και στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους μας που εργάζονται σε αυτές τις δομές. Παράλληλα μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας που εργάζονται στην εξυπηρέτηση επιχειρήσεων συντάσσοντας επιχειρηματικά σχεδία να χάσουν  την εργασία του.

Από μία κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον ελεύθερο ανταγωνισμό οι πρακτικές αυτές μας πάνε πολύ πίσω και σίγουρα τα δικαιώματα των οικονομολόγων και τα κατοχυρωμένα τους δικαιώματα , καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα υπογραφής μελετών π.χ.  στον Αναπτυξιακό Νόμο, κ.λ.π.)

Απευθυνόμαστε σε εσάς κύριοι  Υπουργοί ,  κ. Αλογοσκούφη και  κ. Σιούφα  και σας ερωτούμε. Πως θα βρουν εργασία οι συνάδελφοι μας ; Μήπως η λογική όλα στις τράπεζες σας κάνει ανακόλουθους με τις διακηρύξεις σας; Θέλετε ή δεν θέλετε τον υγιή ανταγωνισμό και την διαφάνεια ; Σας ταιριάζει η κοινωνία που οι κριτές και οι κρινόμενοι είναι τα ίδια πρόσωπα ;

Αν πραγματικά επιθυμείτε μια άλλη κοινωνία τουλάχιστον ελέγξετε τις τράπεζες που εκτός των λογιστικών , φοροτεχνικών και μελετητικών  εργασιών , εκτελούν όποια εργασία τους φέρνει χρήματα κατά παράβαση κάθε νόμου. Ελέγξετε την εργασία που λάθος τους εκχωρήσατε με  αυτό το πρόγραμμα - καταργώντας τις υπάρχουσες υποδομές -  τις κάνετε και με την υπογραφή σας νόμιμους σε μια παράνομη εργασία , να εγκρίνουν το συνταχθέν από τους ίδιους επιχειρηματικό σχέδιο και λειτουργούν σε βάρος των επιχειρήσεων , των συναδέλφων μας και της κοινωνίας που ζούμε. Σε  αυτή την κοινωνία,  θα πρέπει για τον κάθε πολίτη να υπάρχουν ,  ξεχωριστοί, διαφορετικοί και διακριτοί ρόλοι και η κοινωνία να μην είναι  δέσμια των κυκλωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων.


ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο