Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δήλωση του προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Βασίλη Κορκίδη για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

 
«...Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με τους εταίρους έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αναλογιστούμε στο τι συνίσταται ο ευρωπαϊσμός που πιστεύουμε και τον οποίο έχουμε ως αναφορά όλοι μας, αλλά και ποιο είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο το οποίο πρέπει να προασπίσουμε. Οφείλω να θυμίσω ότι ακόμα και στη Συνθήκη του Μάαστριχτ υπήρχε πρόβλεψη ελλείμματος 3% το οποίο σε καιρούς κρίσης είναι πιθανόν κατά περίπτωση να αυξηθεί. Γιατί, λοιπόν, στη διαπραγμάτευση η ευρωπαϊκή πλευρά παρουσιάζει ένα σκληρό πακέτο φορολογικών απαιτήσεων, όταν στην ελληνική οικονομία υπάρχει ακόμα χαμηλό μεν, αλλά υπαρκτό πρωτογενές πλεόνασμα; Η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να εκφράζει τη συλλογική βούληση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και να βασίζεται σε ένα κοινό μοντέλο συνεννόησης, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από καλή θέληση, διάθεση για επίτευξη συναινέσεων και συμβιβασμών και υπέρβαση όλων των παλαιών διαιρέσεων και διχασμών. Αρχίζω όμως να πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα κινδυνεύει, αφού έχει μάλλον υποβιβαστεί σε έναν οικονομικό δογματισμό ο οποίος τροφοδοτείται από βραχυπρόθεσμες μικροπολιτικές επιδιώξεις και εν τέλει υπονομεύει το ευρωπαϊκό όνειρο. Οι οικονομικές αξίες στην Ελλάδα έχουν πέσει και η μεσαία τάξη έχει εξαντληθεί. Είναι φανερό πλέον, ότι το μοντέλο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης που επιβλήθηκε την τελευταία πενταετία έχει αποτύχει. Στο πλαίσιο αυτό, χρειάζεται να επαναδιατυπωθεί ο ευρωπαϊσμός των απαρχών του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και να δείξουμε έμπρακτα ότι μας ενδιαφέρει το μέλλον της Ε.Ε. ως «ένωσης» και όχι πηγής «διαχωρισμών». Η Ελλάδα έχει παραδεχτεί τις ανεπάρκειές της και τα λάθη της. Η αντιμετώπιση όμως της χώρας μας, ούτε αξίζει σε ένα ευρωπαϊκό λαό, ούτε βεβαίως αρμόζει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είναι καιρός ένας «αμοιβαίος συμβιβασμός» με τους εταίρους μας, αυτή τη φορά μαζί με τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, να εμπνεύσει ένα νέο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη...».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο