Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο της εφορίας χρέη άνω των 30.000 ευρώ

Mε ειδοποιητήρια προσέλευσης στην εφορία για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο απειλούνται οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες με χρέος άνω των 30.000 ευρώ. Hδη έχουν αποσταλεί, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες έγγραφες προσκλήσεις, μετά μάλιστα και την «πίεση» που δέχεται ο τακτικός προϋπολογισμός από τις διογκωμένες πρωτογενείς δαπάνες του πρώτου τριμήνου.....

Στο στόχαστρο της εφορίας χρέη άνω των 30.000 ευρώ

Mε ειδοποιητήρια προσέλευσης στην εφορία για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο απειλούνται οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες με χρέος άνω των 30.000 ευρώ. Hδη έχουν αποσταλεί, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών, οι πρώτες έγγραφες προσκλήσεις, μετά μάλιστα και την «πίεση» που δέχεται ο τακτικός προϋπολογισμός από τις διογκωμένες πρωτογενείς δαπάνες του πρώτου τριμήνου.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει οι εφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον κάποιος φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση προσέλευσης για τακτοποίηση των υποχρεώσεών του, τότε θα ενεργοποιούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, η κατάσχεση των εισοδημάτων του και η απόδοση στην εφορία μέρους του δανείου το οποίο απολαμβάνει ο αγοραστής για την απόκτηση ακινήτου για την εξόφληση του χρέους του πωλητή - οφειλέτη.

Σημειώνεται ότι η «δεξαμενή» άντλησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων για λογαριασμό του Δημοσίου περιέχει περί τους 500.000 οφειλέτες με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο