Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και άλλες αλλαγές στη φορολογία εν μέσω της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων

Σύμφωνα με δημοσίευμα του left.gr υπήρξε συνάντηση των βουλευτών κ.κ. Θ. Πετράκου και Β. Χατζηλάμπρου με την αναπληρώτρια υπ. Οικ. κα Ν. Βαλαβάνη.

Τα θέματα που έθεσαν οι βουλευτές αφορούσαν τα εξής: α) το ζήτημα της ενεργοποίησης των τεκμηρίων για τους ανέργους αλλά και όσους έχουν ένα ελάχιστο ποσό τόκων και β) το ζήτημα της συμπλήρωσης του εντύπου ΑΑ-Γης από τους αγρότες για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων που θα χρησιμοποιηθεί στον υπολογισμό της ιδιόχρησης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα σοβαρά θέματα που έθεσαν οι βουλευτές και θα καταθέσει τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο ή θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση -αν αυτό είναι νομικά εφικτό-, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν.

Εάν το δημοσίευμα είναι ακριβές (δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητούμε), τότε αυτόματα γεννώνται ορισμένα εύλογα ερωτήματα:

-Μήπως η αναπληρώτρια Υπουργός θα έπρεπε να προβεί σε ανακοίνωση ώστε οι δηλώσεις που αφορούν τους ανωτέρω φορολογούμενους να μην υποβάλλονται μέχρι την επίλυση των προβλημάτων;

-Μήπως πρέπει το οικονομικό επιτελείο να δει ταυτόχρονα και όλες τις άλλες αδικίες και στρεβλώσεις που έχουν εμφανιστεί στις πρώτες εκκαθαρίσεις των δηλώσεων, ώστε να προβεί σε ενιαία λύση;

-Μήπως πρέπει οι ιθύνοντες να κατανοήσουν ότι η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει 28 ημέρες πριν την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας;

-Μήπως πρέπει να κατέβουμε όλοι στους δρόμους για να κατανοήσουν ότι η φετινή κατάσταση με τις δηλώσεις εισοδήματος έχει φτάσει στο απροχώρητο;

-Μήπως πρέπει να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι ότι ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, -αυτός των λογιστών-, είναι για μία ακόμη φορά δεσμώτης;

-Μήπως πρέπει να μπουν έστω και μία στιγμή στη θέση μας;

-Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες; 

Ο κατάλογος όμως είναι μακρύς και τα ερωτήματα συχνά ρητορικά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο