Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πανεπιστημονική: «Να καταργηθεί το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνικών»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

http://www.dpk-o.gr/

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 
Με το χαράτσι των 30€ που επέβαλε τελευταία η Κεντρική Διοίκηση σε λογιστές-φοροτεχνικούς, ως ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για την παρακολούθηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων, προκειμένου αυτοί να έχουν το «δικαίωμα» να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση, χιλιάδες συνάδελφοι υποαπασχολούμενοι και άνεργοι οδηγήθηκαν ή «πετάχτηκαν» εκτός taxisnet, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτό το χαράτσωμα. Η υπεύθυνη δήλωση χρυσοπληρώνεται, καταβάλλοντας 15€ κάθε χρόνο.

Αποκαλύπτονται οι συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών από την εφαρμογή των νόμων όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., πάνω στους οποίους βασίστηκε η απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Διοίκησης (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ) για το χαράτσωμα. Δεν είναι άσχετο ότι φέτος κατάφεραν να μπούν στο σύστημα κάνοντας την αναγκαία υπεύθυνη δήλωση και πήραν το δικαίωμα ηλεκτρονικής υπογραφής περίπου 23.000 συνάδελφοι από 26.000 το 2014.

Δηλαδή μειώθηκε κατά 12% ο αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι κατά κύριο λόγο οι νέοι λογιστές-φοροτεχνικοί.

Αυτές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που έχουν αποφασιστεί από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις για να ενισχύσουν και στον τομέα των λογιστικών υπηρεσιών τα μονοπώλια, βάσει των οποίων έχουν ψηφιστεί και μια σειρά νόμοι, όπως ο Ν.4093/2012.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θεωρεί απαράδεκτο το χαράτσωμα των 30€ για τα ετήσια υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τους λογιστές-φοροτέχνες προκειμένου να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται κάθε χρόνο. Κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή αυτή την απόφαση και αυτή τη διαδικασία. Και για αυτό το λόγο καταψήφισε τον ετήσιο προϋπολογισμό του Ο.Ε.Ε, που τελικά υπερψηφίστηκε ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ απαιτεί:

Κατάργηση του αντίτιμου των 30€. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια να  γίνονται δωρεάν και πρέπει να αποσυνδεθούν από τη διαδικασία της υπεύθυνης δήλωσης. Επιπλέον να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσι των 15€ για την υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση της επαγγελματικής ταυτότητας-άδειας.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καλεί την Κεντρική Διοίκηση:

-Να πάρει την ευθύνη και την απόφαση να προστατέψει τους συναδέλφους που πετάχτηκαν εκτός του συστήματος του taxisnet.
-Να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί το δικαίωμα σε αυτούς τους  συναδέλφους να κάνουν τη δουλεία τους, εξασφαλίζοντας τις όποιες αναγκαίες ρυθμίσεις.
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο