Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κατάθεση πρότασης Ε.Σ.Κ.Ο.-Σ.Ο.Λ.Π.-Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η. για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ε.Σ.Κ.Ο ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Σ.Ο.Λ.Π ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κα ΒΑΛΑΒΑΝΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κα ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ
ΚΟΙΝ.
ΠΟΦΕΕ - ΠΕΦΕ - ΕΦΕΕΑ

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Πριν από δύο χρόνια ξεσηκώσαμε έναν ολόκληρο κλάδο διαμαρτυρόμενοι ότι το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Σήμερα, στις 2 Ιουνίου 2015, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό καταδεικνύεται από ένα σωρό γεγονότα, όπως :

1. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν ταμεία που δεν έχουν στείλει και αναρτήσει τις συντάξεις (ΕΤΕΑ).

2. Oι βεβαιώσεις αποδοχών του Γενικού Λογιστηρίου σε όσους έχουν πάρει έναντι από τις συντάξεις έχουν λάθη.

3. Oι δόσεις πληρωμών δανείων εμφανίστηκαν χθες (01/06/2015) στο σύστημα.

4. Tο συνολικό ποσό των τόκων εμφανίζεται σε όλους τους συνδικαιούχους, με αποτέλεσμα όποιος δεν είναι καλά ενημερωμένος να τους διαγράφει και να βρεθεί με μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ βεβαιωμένο φόρο.

5. Tο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους τόκους και τα αποτελέσματα σε φορολογούμενους με 0,01 ευρώ τόκο μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση μη διαχειρίσιμο.

Αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των Νομικών προσώπων, χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να υποβάλλουν τις προσωπικές τους δηλώσεις οι εταίροι, φυσικά πρόσωπα. Σημειώστε ότι,

• το έντυπο Ν ήταν έτοιμο στις 02/04/2015,
• τα Ε1, Ε2, Ε3 στις 09/04/2015,
• το έντυπο φορολογικής αναμόρφωσης παρόλο που ήταν συνημμένο στην ΠΟΛ 1074/01.04.2015 δημοσιεύθηκε στις 14/04/2015 και τέλος,
• δεν έχουν δοθεί οδηγίες ακόμα για τις μη εκπιπτόμενες δαπάνες.

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η Διοίκηση του ΟΕΕ επισκέπτεται την Υφυπουργό, κα Βαλαβάνη, για να πάρει μια αρνητική απάντηση στο περί παρατάσεως αίτημα (και να χαϊδέψει αυτιά;), ενώ έχουμε και Συναδέλφους που συντάσσουν επιστολές διαμαρτυρίας για να συγκινήσουν τους ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ, ζητώντας παρατάσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, με βάση την υπάρχουσα οργανωτική δομή του Υπουργείου για την είσπραξη φόρων.

Έστω και σήμερα, οι δύο τοπικοί Σύλλογοι Λογιστών-Φοροτεχνικών του Πειραιά και της Νέας Ιωνίας, εκπροσωπώντας και την Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων-ΕΣΚΟ, ζητάμε την άμεση αφύπνιση όλων των Συλλόγων της χώρας, προκειμένου ενωμένοι να δώσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών να καταλάβει ότι πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση που θα υποδείξουμε, ΑΜΕΣΑ!

Οι Συνάδελφοι Εφοριακοί προσπαθούν πραγματικά να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους, δεν ξέρουν πως θα κάνουν την δουλειά τους και δεν υπάρχει κανείς να τους καθοδηγήσει!

Αντίστοιχα, οι Συνάδελφοι Λογιστές Φοροτεχνικοί προσπαθούν να μαντέψουν και με την εμπειρία τους και μόνο να συμβουλέψουν τους φορολογούμενους με ποιόν τρόπο θα αποφύγουν να γίνουν ξαφνικά θύματα ή φοροφυγάδες.

Πρέπει το Υπουργείο να καταλάβει ότι 5.800.000 φορολογικές δηλώσεις Φυσικών Προσώπων είναι αδύνατον να υποβληθούν σε 28 ημέρες, μαζί με τις δηλώσεις Νομικών προσώπων, για τις οποίες ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη πότε θα ανοίξει το σύστημα.

Το εφικτό και λογικό λοιπόν, με βάση τα παραπάνω προβλήματα, είναι να δοθεί κατ’ αρχήν τουλάχιστον παράταση μέχρι τις 31/07/2015, με την πρώτη δόση να ξεκινάει, επίσης, στις 31/07/2015 και βέβαια με την προϋπόθεση να έχει ανοίξει μέχρι τις 07/06/2015 το σύστημα για τις δηλώσεις των Νομικών Προσώπων. Φυσικά, δεν θα πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις και το σύστημα να είναι σε πλήρη και σωστή λειτουργία όλη την περίοδο.

Συνάδελφοι, δεν θέλουμε ο κλάδος μας να θρηνήσει άλλα μέλη του. Μία φωνή αγανάκτησης δεν είναι αρκετή να διορθώσει αυτή τη μόνιμη κατάσταση. Συσπειρωθείτε πίσω από το δίκαιο αίτημα μας. Η κατάσταση δεν επιτρέπει ολιγορία ή αναβολή.ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΣΚΟ - ΣΟΛΠ

ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΣΚΟ

ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο