Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με πίστωση το 80% όλων των συναλλαγών

Απειλή για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αποτελεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές, γεγονός που πιστοποιείται κι από το συνολικό ύψος των υφιστάμενων απαιτήσεων, που κινείται, σήμερα, μεταξύ 200 - 300 δισ. ευρώ, σε όλη την Ευρώπη...

Με πίστωση το 80% όλων των συναλλαγών


Απειλή για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αποτελεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές, γεγονός που πιστοποιείται κι από το συνολικό ύψος των υφιστάμενων απαιτήσεων, που κινείται, σήμερα, μεταξύ 200 - 300 δισ. ευρώ, σε όλη την Ευρώπη.

Μελέτη του κέντρου CMRC του πανεπιστημίου του Leeds που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Euler Hermes Emporiki, σε 10 ευρωπαϊκές χώρες με δείγμα 2.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει ότι το 83% των εταιρειών πωλούν το 81% - 100% των προϊόντων και υπηρεσιών τους με πίστωση. Σε μέσους όρους, το 80% όλων των εμπορικών συναλλαγών διενεργείται με πίστωση, με μέση διάρκεια τις 45 ημέρες και μέση καθυστέρηση πληρωμής τις 15 ημέρες. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο (σ. σ. δεν είναι στην έρευνα), αν ληφθεί υπόψη ότι η πίστωση σε ορισμένους τομείς φθάνει τους 8 - 10 μήνες, ενώ και η μέση καθυστέρηση απέχει παρασάγγες από τα δεδομένα της έρευνας. Παρουσιάζοντας χθες στη Θεσσαλονίκη, τα συμπεράσματα της έρευνας ο διευθύνων σύμβουλος της Euler Hermes Empo-riki, κ. Arnaud Roger, και ο βοηθός γ. δ. κ. Α. Γαβριήλογλου υπογράμμισαν ότι προκύπτει πως το 98% των επιχειρήσεων έχει αντιμετωπίσει την περίπτωση της καθυστέρησης πληρωμής, ενώ το 76% των ταμειακών ροών έχει επηρεαστεί από αυτή.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο