Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η καταχώρηση των οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. για την χρήση 2014

2 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 12 λεπτά
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ στο ΓΕΜΗ


ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ και ΚΥΡΩΣΕΙΣ


Η καταχώρηση στο ΓΕΜΗ των οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, πίνακας διαθέσεως αποτελεσμάτων και της έκθεσης ελέγχου)πραγματοποιείται 20 τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της τακτικής Συνέλευσης της εταιρίας και σε περίπτωση τροποποίησής τους μέσα σε 20 ημέρες μετά από αυτή, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του αρθρ. 8 του Ν.3190/1955 και τα άρθρα 7β και 43β του Κ.Ν. 2190/1920.

Η μη τήρηση των διατυπώσεων καταχώρισης/ δημοσιότητας όπως αυτές ορίζονται ως άνω, καθιστά την απόφαση εγκρίσεως του ισολογισμού ακυρώσιμη και επιφέρει ποινική ευθύνη του ή των διαχειριστών της ΕΠΕ (άρθρο 60 παρ. 14 Ν 3190/1955) και επίσης, για τις ΑΕ, εφαρμόζονται οι ποινικές διατάξεις των άρθρων 54 και επόμενα του Ν.2190/1920.

Προθεσμία για υποβολή αίτησης και καταχώρησης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2014 είναι η 10η Ιουνίου 2015.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Με το έγγραφο αρ. πρωτ.25130/5.3.2015 δίνονται δύο επιλογές για την υποβολή αιτήσεων καταχώρισης :
α) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του www.businessportal.gr και με την προϋπόθεση ότι το συγκεκριμένο είδος αίτησης είναι διαθέσιμο και
β) με έντυπο τρόπο στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ στις οποίες η αίτηση θα έχει έντυπη μορφή αλλά οι πράξεις ή/και τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτηση θα παραδίδονται με ψηφιακό τρόπο.
Η ηλεκτρονική καταχώρηση των Αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων Α.Ε. στο ΓΕΜΗ γίνονται μέσω του https://services.businessportal.gr/.

Σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων καταχώρισης και των σχετικών δικαιολογητικών στην «Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Καταχώρισης στο ΓΕΜΗ»

Στο δικτυακό τόπο businessportal αναγράφονται τα εξής:

ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις ότι:

Οι αιτήσεις καταχώρισης και τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή, με ηλεκτρονικά μέσα και χωρίς χρήση ψηφιακής υπογραφής του εκδότη κάθε εγγράφου, εξοικονομώντας, έτσι, σημαντικό χρόνο από τις διαδικασίες αυτοπρόσωπης προσέλευσης και αναμονής στις διάφορες Υπηρεσίες (ΓΕΜΗ, Περιφερειών κλπ). Παράλληλα, καταργείται η υποχρέωση όσων χρησιμοποιήσουν την ως άνω Υπηρεσία να προσκομίσουν σε έντυπη μορφή, ταχυδρομικά ή με απλή προσέλευση, στο πρωτόκολλο των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ τα σχετικά με την αίτηση καταχώρισης δικαιολογητικά.

Σημειώνουμε ότι η χρήση της «Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Καταχώρισης στο ΓΕΜΗ» δεν είναι υποχρεωτική για όλες τις αιτήσεις και για όλες τις νομικές μορφές. Ωστόσο, ειδικά για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, ακόμα και αν ακολουθηθεί ο προηγούμενος τρόπος υποβολής αίτησης καταχώρισης, ήτοι με προσέλευση σε Υπηρεσία ΓΕΜΗ, τα υποβαλλόμενα έγγραφα πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή, όπως ρητά ορίζεται στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 3419/2005.

Διαθέσιμες αιτήσεις μεταβολών ανά νομική μορφή

Α) Αναρτώμενες στο ΓΕΜΗ απ’ ευθείας και με ευθύνη της εταιρείας (χωρίς παρέμβαση των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ)
  • ΑΕ - Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση
  • ΑΕ - Πρόσκληση για ενάσκηση δικαιώματος προτίμησης της παρ.9 του αρ.13 του Κ.Ν. 2190/1920
Β) Υποβαλλόμενες στο ΓΕΜΗ με ευθύνη της ΑΕ και μέσω των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ (για Έλεγχο, Καταχώριση και δημοσιότητα)
  • ΑΕ - Καταχώριση οικονομικών καταστάσεων / συνοπτικών οικονομικών στοιχείων (ατομικών ή/και ενοποιημένων) [ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ]
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων» (Χωρίς εκλογή ελεγκτών & χωρίς αλλαγή στοιχείων του ισολογισμού)
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων» με εκλογή ελεγκτών
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ και ΔΣ για την εκλογή ΔΣ και συγκρότηση αυτού σε σώμα
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την Tροποποίηση καταστατικού (Με κεφάλαιο ΚΑΤΩ από 3 εκ €)
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την Tροποποίηση καταστατικού (Με κεφάλαιο ΑΝΩ των 3 εκ €)
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση τροποποιημένων οικονομικών καταστάσεων» και επαναδημοσίευση των τροποποιημένων στοιχείων (ισολογισμού κλπ.)
  • ΑΕ - Αίτηση καταχώρησης Eνοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευσης Eνοποιημένου ισολογισμού (ειδική περίπτωση)
Γ) Υποβαλλόμενες στο ΓΕΜΗ με ευθύνη της ΕΠΕ και μέσω των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ (για Έλεγχο, Καταχώριση και δημοσιότητα)
  • ΕΠΕ - Αίτηση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ προσωρινών οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευση ισολογισμού
  • ΕΠΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων»
  • ΕΠΕ - Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση τροποποιημένων οικονομικών καταστάσεων» και επαναδημοσίευση των τροποποιημένων στοιχείων (ισολογισμού κλπ.)
Δ) Υποβαλλόμενες στο ΓΕΜΗ με ευθύνη της ΙΚΕ και μέσω των Υπηρεσιών ΓΕΜΗ (για Έλεγχο, Καταχώριση και δημοσιότητα)
  • ΙΚΕ - Αίτηση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ προσωρινών οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευση ισολογισμού



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ AE

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του νόμου 3419/2005:

Όλοι οι υπόχρεοι, που είναι ανώνυμες εταιρίες ή εταιρίες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και οι υπόχρεοι των περιπτώσεων γ', δ', ε', ζ' και η' της παραγράφου 1 του άρθρου 1* υποχρεούνται να λάβουν το ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης (username και password) από το Γ.Ε.ΜΗ., έως την 1.1.2015.

 

* γ. Οι ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, που προβλέπονται από τον Κανονισμό 2137/1985/ΕΟΚ (ΕΕΕΚ L. 199, διορθωτικό L. 247) και έχουν την έδρα τους στην ημεδαπή.
δ. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που προβλέπονται στον Κανονισμό 2157/2001/ΕΚ (ΕΕΕΚ L. 294) και έχουν την έδρα τους στην ημεδαπή.
ε. Οι ευρωπαϊκές συνεταιριστικές εταιρείες που προβλέπονται στον Κανονισμό 1435/2003/ΕΚ (ΕΕΕΚ L. 207) και έχουν την έδρα τους στην ημεδαπή.
ζ. Οι αλλοδαπές εταιρείες που αναφέρονται στο άρθρο 1 της Οδηγίας 68/151/ΕΟΚ (ΕΕΕΚ L. 65), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 της Οδηγίας 2003/58/ΕΚ (ΕΕΕΚ L. 221) και έχουν έδρα σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ως προς τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία που διατηρούν στην ημεδαπή.
η. Οι αλλοδαπές εταιρείες που έχουν έδρα σε τρίτη χώρα και νομική μορφή ανάλογη με εκείνη των αλλοδαπών εταιριών που αναφέρεται στην περίπτωση ζ΄, ως προς τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία που διατηρούν στην ημεδαπή.

 

Για την πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιούνται οι κωδικοί που έχουν επιλεγεί κατά την εγγραφή της εταιρείας στις «Προσωποποιημένες Υπηρεσίες ΓΕΜΗ προς τις Επιχειρήσεις» επιλέγοντας «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αν δεν υπάρχουν κωδικοί, προχωρούμε στην «ΕΓΓΡΑΦΗ» της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της εταιρείας για το TAXISNET (προσοχή όχι του λογιστή ή του νόμιμου εκπροσώπου). Στην αρχική σελίδα υπάρχει βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή αλλά και για την υποβολή των αιτήσεων. Μετά την εγγραφή επιλέγουμε ΕΙΣΟΔΟΣ.

Στην οθόνη που εμφανίζεται, επιλέγουμε ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΟΥ, και με το κουμπί ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ 1 Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ανεβάζουμε τα απαραίτητα έγγραφα υποχρεωτικά σε μορφή PDF με μέγεθος έως 5 ΜΒ (το σύνολο των εγγράφων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 ΜΒ – η ιστοσελίδα σας ενημερώνει για το μέγεθος των αρχείων). Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να ανεβούν πριν υποβληθεί η αίτηση.

Στην συνέχεια επιλέγουμε ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ και αφού διαλέξουμε τύπο αίτησης, εμφανίζεται ένα παράθυρο με πληροφορίες για τον συγκεκριμένο τύπο αίτησης καθώς και το κόστος για την υποβολή, το οποίο πληρώνεται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (δεν είναι απαραίτητο να ανήκει στην εταιρεία, μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο). Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε αργότερα, αλλά μέχρι να πληρώσετε δεν γίνεται καμία ενέργεια από το ΓΕΜΗ. Για την πληρωμή σε αυτή την περίπτωση, θα μεταβείτε στις «αιτήσεις υπό διεκπεραίωση» όπου θα βρείτε δίπλα από την αίτηση το κουμπί «Κάντε την πληρωμή τώρα».

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ.50622/11-5-2015:

Ειδικά όσον αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων καταχώρισης οικονομικών καταστάσεων, διακρίνουμε τις εξής περιπτώσεις:

- Εάν η υποβολή πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΓΕΜΗ (www.businessportal.gr), οι οικονομικές καταστάσεις θα γίνονται αποδεκτές ανυπόγραφες δεδομένου ότι το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της αίτησης εάν ο υπόχρεος δεν έχει αποδεχτεί τα εξής; «Βεβαιώνεται υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του νόμου 1599/1986 περί υπευθύνου δηλώσεως αλλά και των ειδικότερων διατάξεων του ν.2190/1920 ότι όλα τα έγγραφα τα οποία καταχωρίστηκαν στη βάση του ΓΕΜΗ με την παρούσα διαδικασία αποτελούν ακριβή αντίγραφα των νομίμως υπογεγραμμένων εγγράφων τα οποία διατηρούνται στο αρχείο της εταιρείας και είναι στη διάθεση των αρχών ανά πάσα στιγμή για τη διενέργεια τακτικών ή δειγματοληπτικών ελέγχων ή για την κατά το νόμο άσκηση εποπτείας.»

- Εάν η υποβολή πραγματοποιηθεί με έντυπο τρόπο στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ (οπότε η αίτηση θα έχει έντυπη μορφή αλλά οι πράξεις ή/και τα στοιχεία που τη συνοδεύουν θα παραδίδονται με ψηφιακό τρόπο), ομοίως οι οικονομικές καταστάσεις θα γίνονται αποδεκτές ανυπόγραφες. Στην περίπτωση αυτή η έντυπη αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου με το εξής περιεχόμενο: «Βεβαιώνεται υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του νόμου 1599/1986 περί υπευθύνου δηλώσεως αλλά και των ειδικότερων διατάξεων του ν.2190/1920 ότι όλα τα έγγραφα τα οποία προσκομίστηκαν με την παρούσα αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να καταχωριστούν στη βάση του ΓΕΜΗ αποτελούν ακριβή αντίγραφο των νομίμως υπογεγραμμένων εγγράφων τα οποία διατηρούνται στο αρχείο της εταιρείας και είναι στη διάθεση των αρχών ανά πάσα στιγμή γιο τη διενέργεια τακτικών ή δειγματοληπτικών ελέγχων ή για την κατά το νόμο άσκηση εποπτείας.»

Ειδικά όσον αφορά στην ημερομηνία γνωστοποίησης της ανάρτησης της πρόσκλησης σε Γενική Συνέλευση ΑΕ στην ιστοσελίδα αυτής ή σε οικονομική εφημερίδα όπως ορίζει ο νόμος, διακρίνουμε τις εξής περιπτώσεις:


- Εάν η ανάρτηση της πρόσκλησης σε Γενική Συνέλευση στο ΓΕΜΗ γίνει ταυτόχρονα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας και εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος για τη δεύτερη (ήτοι το 20ημερο), το σύστημα προβλέπει πεδία όπου σημειώνεται η ιστοσελίδα της εταιρείας και η ημερομηνία ανάρτησης σε αυτή των οικονομικών καταστάσεων, προκειμένου η Υπηρεσία ΓΕΜΗ στα πλαίσια του ελέγχου πληρότητας της ανάρτησης στο ΓΕΜΗ να μπορεί να κάνει έλεγχο ότι όντως έχει γίνει η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Τα πεδία αυτά είναι εμφανή και στους χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

- Εάν η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας γίνει εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος για αυτή (ήτοι το 20ημερο) αλλά η ανάρτηση της πρόσκλησης σε Γενική Συνέλευση στο ΓΕΜΗ γίνει εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος για εκείνη (ήτοι το 10ημερο) η υπόχρεη ΑΕ θα πρέπει να γνωστοποιεί χωριστά και εγκαίρως την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της με fax προς την αρμόδια ΥΓΕΜΗ μέχρι να δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική αίτηση γνωστοποίησης προς την ΥΓΕΜΗ της ανάρτησης των οικονομικών καταστάσεων στην ιστοσελίδα του υπόχρεου.


Έγγραφα που υποβάλλονται στο ΓΕΜΗ για την καταχώρηση των οικονομικών καταστάσεων


Τα δικαιολογητικά που ζητούνται για υποβολή ή συμπλήρωση είναι τα ακόλουθα:

1.   Αρχείο Ισολογισμού  (αρχείο)
2.   Αποτελέσματα Xρήσης (αρχείο, αν δεν είναι ενσωμματωμένα στον ισολογισμό)
3.   Πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων (αρχείο, αν δεν είναι ενσωμματωμένα στον ισολογισμό)
4.   Προσάρτημα (αρχείο)
5.   Αρχείο Έκθεσης Διοικητικού Συμβουλίου (αρχείο)
6.   Αρχείο Έκθεσης Ελεγκτών (αρχείο, όπου απαιτείται)
7.   Έτος Χρήσης (ημερομηνία από - έως)
8.    Στοιχεία δημοσίευσης
       a. σε Ιστοσελίδα (διεύθυνση, ημερομηνία ανάρτησης, αρχείο που αναρτήθηκε σε αυτήν) ή/και
       b. σε Εφημερίδα (όνομα εφημερίδας, ημερομηνία έκδοσης, αρχείο σκαναρισμένο της σελίδας δημοσίευσης του ισολογισμού)


Αν η υποβολή γίνεται κατά Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

1.   Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία (αρχείο)
2.   Ετήσια Οικονομική Έκθεση (αρχείο)
3.   Έτος Χρήσης (ημερομηνία από - έως)
4.   Στοιχεία δημοσίευσης
     a. σε Ιστοσελίδα (διεύθυνση- url, ημερομηνία ανάρτησης, αρχείο γνωστοποίησης της ανάρτησης- screenshot) ή
     b. σε Εφημερίδα (όνομα εφημερίδας, ημερομηνία έκδοσης, αρχείο σκαναρισμένο της σελίδας δημοσίευσης του ισολογισμού)


 
Ως ιστοσελίδα της εταιρίας κατ’ αναλογία με την έννοια που αποδόθηκε και επικράτησε κατά την ενσωμάτωση των σχετικών κοινοτικών οδηγιών (βλέπε ν. 3884/2010 – οδηγία 2007/36, Π.Δ. 86/2011 -οδηγία 2009/109), όπου ο αγγλικός όρος internet site ή website αποδόθηκε στα ελληνικά ως ιστοσελίδα και με αυτή την έννοια ενσωματώθηκε και χρησιμοποιείται στα σχετικά άρθρα του κ.ν. 2190/1920, νοείται ο δικτυακός τόπος της εταιρίας (website, internet site) τον οποίο χρησιμοποιεί η εταιρία και στον οποίο μπορεί κατά τη δική της αποκλειστικά βούληση, να αναρτά ή να απαναρτά κάθε πληροφορία που επιθυμεί ή υποχρεούται. Συνεπώς με τον όρο ιστοσελίδα στις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920 νοείται ο ιστότοπος, ιστοχώρος ή διαδικτυακός τόπος (αγγλ. web site) της εταιρείας ο οποίος αποτελεί μία συλλογή από ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο και άλλα ψηφιακά στοιχεία, τα οποία φιλοξενούνται στο ίδιο domain (περιοχή) του Παγκόσμιου Ιστού (π.χ. εταιρεία.gr).

Κατά την ανωτέρω έννοια ενδείκνυται η χρήση ονομάτων χώρου (domain names), καθώς η διεύθυνση που δηλώνεται θα πρέπει να οδηγεί τον εξωτερικό χρήστη στον ιστότοπο στον οποίο παρουσιάζεται αποκλειστικά η εταιρεία.

Διατηρησιμότητα της πληροφορίας στην ιστοσελίδα της εταιρίας:

Στη σχετική διάταξη του άρθρου 232 δεν ορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να παραμένει αναρτημένη η σχετική πληροφορία, της οποίας η δημοσίευση σε εφημερίδα αντικαθίσταται με ανάρτηση. Εύλογο είναι ωστόσο ότι πρέπει να παραμένει αναρτημένη για ικανό χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της εκάστοτε διάταξης, η οποία και προέβλεπε την σχετική δημοσίευση. Έτσι για παράδειγμα, η πρόσκληση σε συνέλευση και η ανάρτηση των οικονομικών καταστάσεων, οι οποίες απευθύνονται στους μετόχους των εταιριών (ή στους εταίρους προκειμένου για Ε.Π.Ε.) πρέπει να παραμένουν αναρτημένες τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και τη λήψη απόφασης από αυτήν, δεδομένου ότι στόχος ήταν και είναι η έγκαιρη πληροφόρηση των μετόχων είτε για τα θέματα για τα οποία θα κληθούν να λάβουν απόφαση είτε για τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης τα οποία θα κληθούν να εγκρίνουν, πληροφόρηση η οποία δεν καθίστατο μέχρι πρότινος δυνατό να παρασχεθεί από τα επίσημα κρατικά μητρώα εγκαίρως. Τρίτοι προς την εταιρία καλύπτουν για το σχετικό χρονικό διάστημα (από την πρόσκληση έως την απόφαση) τις ανάγκες πληροφόρησης ανατρέχοντας ομοίως στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Επισημαίνεται ωστόσο ότι οι σχετικές πληροφορίες καταχωρίζονται στη μερίδα των εταιριών στο Γ.Ε.ΜΗ. και σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται τόσο στο δικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ. όσο και στο ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ & Γ.Ε.ΜΗ.. Τα ανωτέρω είναι και τα επίσημα μέσα πληροφόρησης των τρίτων.

Αναφορικά με τη μορφή που πρέπει να έχουν οι σχετικές αναρτήσεις, εξυπακούεται ότι θα πρέπει να είναι ανάλογες με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες, τις οποίες εξάλλου και συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν καταχωρίσει τη διεύθυνση της ιστοσελίδας τους στο οικείο Μητρώο. Συνεπώς θα πρέπει να είναι εξίσου ευκρινείς με τις δημοσιευόμενες στον τύπο πληροφορίες, εκτυπώσιμες και αποθηκεύσιμες.



Σχετικές αποφάσεις:

Αρ. πρωτ.: 50622/11.5.2015 Αιτήσεις καταχώρισης οικονομικών καταστάσεων στο Γενικό Εμπορικο Μητρώο

Κ.Υ.Α. αριθμ.Κ2-4946/15.10.2014 - Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, δικαιολογητικών και συνοδευτικών εγγράφων από υπόχρεα πρόσωπα ενώπιον του Γ.Ε.ΜΗ. και διαχείρισης αυτών. Καθορισμός του ύψους και της διαδικασίας, των όρων είσπραξης και απόδοσης των τελών χορήγησης αντιγράφων και αποσπασμάτων, των παραστατικών καταβολής, της διαδικασίας ελέγχου τους, του τρόπου έκδοσης, θεώρησης και υπογραφής αντιγράφων, αποσπασμάτων των πράξεων και στοιχείων που εμφανίζονται στη μερίδα ή πιστοποιητικών από το Γ.Ε.ΜΗ.

Αρ. πρωτ.:77375/24.12.2014 Οδηγίες εφαρμογής της κοινής υπουργικής απόφασης Κ2-4946/2014 (ΦΕΚ 2919 Β') ως προς τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικών, αντιγράφων και αποσπασμάτων πράξεων και στοιχείων που εμφανίζονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Αρ. πρωτ.:5285/16.1.2015 Εγκύκλιος σχετικά με την κατάργηση υποχρέωσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ πράξεων, στοιχείων και ανακοινώσεων καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ.

Αρ. πρωτ.:21026/25.2.2015 Νέος τρόπος έκδοσης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.:225/8.5.2015 Αντιμετώπιση αιτήματος καταχωρίσεων στο ΓΕΜΗ και καταβολής των σχετικών τελών ΓΕΜΗ, από εταιρεία η οποία κατέθεσε α) απόφαση για περάτωση των εργασιών πτώχευσης β) απόφαση ΓΣ για λύση και θέση σε εκκαθάριση, γ) ισολογισμούς έναρξης και λήξης εκκαθάρισης και δ) απόφαση ΓΣ για οριστική λύση και διαγραφή μετά το πέρας της εκκαθάρισης

Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.:25130/5.3.2015 Αιτήσεις καταχώρισης και έκδοσης πιστοποιητικών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Αρ. πρωτ.: 36391/31.3.2015 Διευκρίνιση ως προς την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης στοιχείων Α.Ε. στο ΦΕΚ

Αρ.Πρ. 3730/14.1.2015 Σχετικά με την δημοσίευση στο Γ.Ε.ΜΗ. πράξεων και στοιχείων των υπόχρεων Ανωνύμων Εταιρειών



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης