Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση ΕΚΟΦΑΝ για τις φορολογικές δηλώσεις

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ
http://www.ecofan.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΟΦΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαβάζω στο Δελτίο Τύπου του ΟΕΕ ότι στην συνάντηση της με το Προεδρείο του η κα Υπουργός ήταν αρνητική.

Ανοικτή επιστολή στην Υπουργό του ΟΕΕ στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου) κατά το διάστημα που καθυστέρησε να ανοίξει το σύστημα.

Η κυρία υπουργός ισχυρίστηκε ότι το αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Υπουργό:

1. Γνωρίζει ότι το σύστημα έπρεπε να ανοίξει 01.02.2015, που αν δεν κάνω λάθος, υπουργός ήταν η κυρία Βαλαβάνη

2. Γνώριζε αν και ήταν μερικές μέρες υπουργός ότι θα έπρεπε να είχε φροντίσει το σύστημα να ανοίξει με όχι 3,5 μήνες καθυστέρηση, ώστε να μην υφίσταται κανένα πρόβλημα με τα έσοδα;

3. Γνωρίζει ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν ταμεία που δεν έχουν στείλει και αναρτήσει τις συντάξεις (ΕΤΕΑ);

4. Γνωρίζει ότι οι βεβαιώσεις αποδοχών του Γ. Λογιστηρίου σε όσους έχουν πάρει έναντι από τις συντάξεις είναι λάθος;

5. Γνωρίζει ότι οι δόσεις πληρωμών δανείων εμφανίστηκαν χθες στο σύστημα;

6. Γνωρίζει ότι το συνολικό ποσό των τόκων εμφανίζεται σε όλους τους συνδικαιούχους με αποτέλεσμα όποιος δεν είναι καλά ενημερωμένος να τους διαγράφει, θα βρεθεί με μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ φόρο βεβαιωμένο;

7. Γνωρίζει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων και χωρίς αυτές δεν μπορούν να υποβάλλουν οι εταίροι, φυσικά πρόσωπα που θα οδηγηθούν στην Δ.Ο.Υ. σε ατελείωτες ουρές να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

8. Γνωρίζει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους τόκους και τα αποτελέσματα σε φορολογούμενους με 0,01 ευρώ τόκο μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση παρανοϊκά;

Κατανοώ τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους θεσμούς, όμως κατανοείτε τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους Έλληνες πολίτες που ματώνουν για να πληρώσουν όλους τους δυσβάσταχτους φόρους, για τους οποίους εσείς δεν ευθύνεσται.

Μην τους βαρύνουμε και άλλο...

Ας βρεθεί λοιπόν κάποια στιγμή κάποιος που να τους σέβεται, να τους θεωρεί πολίτες ισότιμους αυτού του κράτους μην τους στρέφει εναντίον του.Υ.Γ.

Ας σεβαστεί και κάποιος επιτέλους τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους των λογιστικών γραφείων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια άμισθοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

Ας τους κρατήσουμε ζωντανούς, μην τους εξοντώσουμε.Με εκτίμηση

Παναγιώτης Παντελής

Πρόεδρος ΕΚΟΦΑΝ

Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΕΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο