Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απειλή λουκέτου για 100.000 μικρομεσαίες

Προ του κινδύνου να οδηγηθούν ακόμη και σε «λουκέτο», ενδέχεται να βρεθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο, κατά τι περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, συνεπεία των δυσχερειών που υφίστανται στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδοχή ή μεταβίβασή τους.

Απειλή λουκέτου για 100.000 μικρομεσαίες


Προ του κινδύνου να οδηγηθούν ακόμη και σε «λουκέτο», ενδέχεται να βρεθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο, κατά τι περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, συνεπεία των δυσχερειών που υφίστανται στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδοχή ή μεταβίβασή τους.

«Τα δύο βασικά προσκόμματα που δρουν αποτρεπτικά στην υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών είναι το φορολογικό και η γραφειοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κασιμάτης, και ανέφερε πως σήμερα στην Ελλάδα επί συνόλου 860.000 ΜΜΕ, περί το 12% θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της διαδοχής ή μεταβίβασης στους επόμενους 12 μήνες. «Το πρόβλημα είναι σημαντικό, δεδομένου ότι επηρεάζει και την απασχόληση», σημείωσε ο κ. Κασιμάτης, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης και εκτίμησε πως μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Reino, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση μιας «Πράσινης Βίβλου», που θα προβλέπει κοινούς όρους σε όλες τις χώρες - μέλη, σε ό,τι αφορά στη μεταβίβαση και διαδοχή ΜΜΕ.

Πανευρωπαϊκά, πάντως, το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, κ. Γ. Σουφλιά, το ποσοστό των ΜΜΕ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα της μεταβίβασης ή διαδοχής μέσα στον επόμενο χρόνο φθάνει το 30% των ευρωπαϊκών ΜΜΕ. Στην ίδια εκδήλωση ο γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μπενόπουλος επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της διαδοχής ή μεταβίβασης των ΜΜΕ, θα βοηθήσει καταλυτικά το Γενικό Μητρώο, το οποίο βρίσκεται στη φάση υλοποίησης.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο