Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπογράφηκε η συμφωνία Ε.Ε.-Ελβετίας για ανταλλαγή τραπεζικών στοιχείων

27 Μάιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Με βάση τη συμφωνία, οι δυο πλευρές δεσμεύονται να ανταλλάσσουν αυτόματα τις πληροφορίες που διαθέτουν για οικονομικούς λογαριασμούς κατοίκων τους, από το 2018. Στόχος είναι να τεθεί τέλος στη γκρίζα μυστικότητα που παρέχουν οι ελβετικές τράπεζες, επιτρέποντας σε πελάτες τους να φοροδιαφεύγουν αποκρύπτοντας περιουσιακά στοιχεία.

Υπογράφηκε στις Βρυξέλλες η «ιστορική» συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας για ανταλλαγή τραπεζικών στοιχείων, η οποία αποσκοπεί στο να θέσει τέλος στη γκρίζα μυστικότητα που παρέχουν οι ελβετικές τράπεζες, επιτρέποντας σε πελάτες τους να φοροδιαφεύγουν αποκρύπτοντας περιουσιακά στοιχεία.

Με βάση τη συμφωνία, οι δυο πλευρές δεσμεύονται να ανταλλάσσουν αυτόματα τις πληροφορίες που διαθέτουν για οικονομικούς λογαριασμούς κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η Βέρνη θα παράσχει κάθε χρόνο τα προσωπικά στοιχεία, τα στοιχεία λογαριασμού και τα ΑΦΜ των ευρωπαίων πολιτών που τηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Η αυτόματη ανταλλαγή των εν λόγω πληροφοριών θα επιτρέπει στις Αρχές της κάθε χώρας να «αποτιμήσουν και να χρεώσουν τους φόρους που αντιστοιχούν» στον κάθε φορολογούμενο.

Η Κομισιόν επισημαίνει πως το νέο καθεστώς τραπεζικής «διαφάνειας» θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν περιστατικά φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

«Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στους φοροφυγάδες και για ακόμα ένα άλμα προς την πιο δίκαια φορολόγηση στην Ευρώπη», υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πηγή: http://www.skai.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης