Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

«Θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και διημέρευσης ΑμΕΑ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 27-05-2015

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε με διακομματική αντιπροσωπεία των βουλευτών της Περιφέρειας Κρήτης και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για την συνέχιση των δομών ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και κέντρα διημέρευσης ΑμΕΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τροπολογίας που αφορά την διασφάλιση της λειτουργίας των παραπάνω δομών, την επιμέλεια των οποίων την έχουν είτε οι ΟΤΑ, είτε άλλοι φορείς, καθώς και για τη συνέχιση της λειτουργίας των κέντρων στήριξης των Ρομά που κατέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η κα Φωτίου επιβεβαίωσε την πρόθεση του υπουργείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως έκδοση υπουργικών αποφάσεων, αποτίμηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας των δομών και εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας τους, έτσι ώστε να επιλυθούν οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, τόσο από εθνικούς πόρους όσο και από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι ο σημαντικός ρόλος που τα ΚΗΦΗ και τα κέντρα διημέρευσης ΑμΕΑ έχουν επιτελέσει - και συνεχίζουν να επιτελούν- στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των οικογενειών και των τοπικών κοινωνιών, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία της οικονομικής στενότητας, καθιστά απαραίτητη την εύρυθμη λειτουργία τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο