Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση Ο.Σ.ΥΠ.Ε. - Κινητοποίηση για τα ασφαλιστικά ταμεία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 26 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ, 28  Μαΐου 2015 και ώρα 12.30΄
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
(Σταδίου 29) κινητοποίηση για τη σωτηρία των ασφαλιστικών μας Ταμείων
    
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κοινωνία και εργαζόμενοι έχουμε μέχρι σήμερα υποστεί τις καταστροφικές πολιτικές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της αποσάθρωσης των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Πολιτικές που κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν οδήγησαν πουθενά, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται σήμερα η αξιοπρέπεια και η ίδια η επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων που δούλεψαν επί δεκαετίες πληρώνοντας στο ακέραιο τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Το Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ) όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη-νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση.

Την  Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 η Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12.00΄ μέχρι τη λήξη του ωραίου λειτουργίας των υπηρεσιών και μας καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ώρα 12.30΄).  Επιτροπή από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των Φορέων θα συναντηθεί με τον Αν. Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης στη 1.00 μμ.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας και όλους τους Συναδέλφους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συμμετέχουν μαζικά στην ανωτέρω κινητοποίηση.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο