Απόφαση Δ.Σ. ΠΟΣΕ ΙΚΑ για ωράριο υπαλλήλων ΙΚΑ

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

26 Μάιος 2015
Taxheaven.gr

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

http://www.poseika.gr/

Ο ισχυρισμός, ότι στο ΙΚΑ δεν μπορεί για λόγους λειτουργίας να επιλεγούν άλλα ωράρια, μας βρίσκει εντελώς αντιθέτους, διότι παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι για την κατάσταση που αποδεδειγμένα είναι τραγική στις Υπηρεσίες μας, οι μοναδικοί που δεν έχουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι, παρά μόνο οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και υποστελέχωσαν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και το ΙΚΑ από προσωπικό. Ακυρώνεται έμμεσα δε η Διοικητική Ικανότητα των στελεχών μας σε όλη τη χώρα, να παρακολουθήσουν την τήρηση ωραρίων χωρίς βέβαια ποτέ το ΙΚΑ να έχει γίνει διαχρονικά αφορμή για τέτοιες καταγγελίες, εκφράζονται από στελέχη της Διοίκησης.

Αγνοούν δε ηθελημένα, μη γνωρίζοντας τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούν στις Υπηρεσίες μας σε όλη τη χώρα, ότι δεκάδες υπάλληλοι καθημερινά πέρα της σκληρής εργασίας τους εντός ωραρίου, αποχωρούν αρκετές ώρες και μετά τη λήξη του λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

Με τη νέα μας σημερινή μας απόφαση πέρα της καταγγελίας για την πρακτική αντιμετώπιση του θέματος μέχρι σήμερα επαναπροσδιορίζουμε το αρχικό αίτημα και ζητάμε:

1) Να εφαρμοστεί ένα νέο ωράριο 7.00-15.00.

2) Να αναζητηθούν μέσω σχετικού εγγράφου της Διοίκησης του ΙΚΑ οι υπάλληλοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τήρησης του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης λόγω τέκνων που είναι εγγεγραμμένα σε παιδικούς σταθμούς ή φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. ΙΚΑ να διευκολυνθούν από 1/07/2015 – 20/06/2016 σε ένα ωράριο εναλλακτικό 8.30-16.30 ή 9.00- 17.00.

3) ΤΕΛΟΣ, επειδή οι Υπηρεσίες μας δέχονται τεράστια πίεση καθημερινά από χιλιάδες συναλλασσόμενους, αδυνατώντας να αντιμετωπιστούν υποθέσεις και αιτήματα που κατακλύζουν τα τμήματα, ΖΗΤΑΜΕ να αποφασιστεί από τη Διοίκηση σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας την καθιέρωση μια μέρα την εβδομάδα λειτουργίας χωρίς προσέλευσης κοινού.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος           
Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας
Κων/νος Πονηράκος