Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απόφαση Δ.Σ. ΠΟΣΕ ΙΚΑ για ωράριο υπαλλήλων ΙΚΑ

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

http://www.poseika.gr/

Ο ισχυρισμός, ότι στο ΙΚΑ δεν μπορεί για λόγους λειτουργίας να επιλεγούν άλλα ωράρια, μας βρίσκει εντελώς αντιθέτους, διότι παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι για την κατάσταση που αποδεδειγμένα είναι τραγική στις Υπηρεσίες μας, οι μοναδικοί που δεν έχουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι, παρά μόνο οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και υποστελέχωσαν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και το ΙΚΑ από προσωπικό. Ακυρώνεται έμμεσα δε η Διοικητική Ικανότητα των στελεχών μας σε όλη τη χώρα, να παρακολουθήσουν την τήρηση ωραρίων χωρίς βέβαια ποτέ το ΙΚΑ να έχει γίνει διαχρονικά αφορμή για τέτοιες καταγγελίες, εκφράζονται από στελέχη της Διοίκησης.

Αγνοούν δε ηθελημένα, μη γνωρίζοντας τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούν στις Υπηρεσίες μας σε όλη τη χώρα, ότι δεκάδες υπάλληλοι καθημερινά πέρα της σκληρής εργασίας τους εντός ωραρίου, αποχωρούν αρκετές ώρες και μετά τη λήξη του λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

Με τη νέα μας σημερινή μας απόφαση πέρα της καταγγελίας για την πρακτική αντιμετώπιση του θέματος μέχρι σήμερα επαναπροσδιορίζουμε το αρχικό αίτημα και ζητάμε:

1) Να εφαρμοστεί ένα νέο ωράριο 7.00-15.00.

2) Να αναζητηθούν μέσω σχετικού εγγράφου της Διοίκησης του ΙΚΑ οι υπάλληλοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τήρησης του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης λόγω τέκνων που είναι εγγεγραμμένα σε παιδικούς σταθμούς ή φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. ΙΚΑ να διευκολυνθούν από 1/07/2015 – 20/06/2016 σε ένα ωράριο εναλλακτικό 8.30-16.30 ή 9.00- 17.00.

3) ΤΕΛΟΣ, επειδή οι Υπηρεσίες μας δέχονται τεράστια πίεση καθημερινά από χιλιάδες συναλλασσόμενους, αδυνατώντας να αντιμετωπιστούν υποθέσεις και αιτήματα που κατακλύζουν τα τμήματα, ΖΗΤΑΜΕ να αποφασιστεί από τη Διοίκηση σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας την καθιέρωση μια μέρα την εβδομάδα λειτουργίας χωρίς προσέλευσης κοινού.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος           
Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας
Κων/νος Πονηράκος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο