Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Υahoo . Τι κρύβουν οι φήμες για πιθανή εξαγορά από τη Μicrosoft

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η επαναφορά των σεναρίων για πιθανή εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται προς το παρόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έγκυρων αμερικανικών εφημερίδων «Νew York Ρost» και «Wall Street Journal», οι δύο κολοσσοί από τον χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται εκ νέου σε διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την ενδεχόμενη εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft έναντι του αστρονομικού ποσού των 50 δισ. δολαρίων

Υahoo . Τι κρύβουν οι φήμες για πιθανή εξαγορά από τη Μicrosoft

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η επαναφορά των σεναρίων για πιθανή εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται προς το παρόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των έγκυρων αμερικανικών εφημερίδων «Νew York Ρost» και «Wall Street Journal», οι δύο κολοσσοί από τον χώρο της τεχνολογίας βρίσκονται εκ νέου σε διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την ενδεχόμενη εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft έναντι του αστρονομικού ποσού των 50 δισ. δολαρίων. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο για «φήμες». Παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο της εξαγοράς φαίνεται να μην ευσταθεί προς το παρόν, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η δημιουργία μιας κοινοπραξίας, ή κάποιας άλλης μορφής συμμαχίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κοινή «απειλή» της Google, η οποία κυριαρχεί στη διεθνή αγορά του Internet, με σοβαρό αντίκτυπο στις εμπορικές δραστηριότητες των δύο αντιπάλων της.

Η κυριαρχία της Google στην αγορά δεν οφείλεται μόνο στην υπεροχή της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης της εταιρείας, αλλά και στη συνεχή παρουσίαση νέων υπηρεσιών, οι οποίες βάλλουν κατά κύριο λόγο εναντίον των συμφερόντων της Microsoft. Παράλληλα, η Google έχει επεκτείνει σημαντικά την «αυτοκρατορία» της τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας σημαντικές εξαγορές, όπως αυτή της υπηρεσίας online διακίνησης βίντεο YouTube, μέσω των οποίων επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ενισχύει την παρουσία της σε πολλούς «δορυφορικούς» τομείς.

Τελευταίο παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία, αποτελεί η εξαγορά της online διαφημιστικής εταιρείας DoubleClick, έναντι του ποσού των 3,1 δισ. δολαρίων, μέσω της οποίας αποκτά ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον εξαιρετικά κερδοφόρο χώρο της online διαφήμισης έναντι των ανταγωνιστών της. Για την εξαγορά της ίδιας εταιρείας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επιδείξει στο παρελθόν τόσο η Yahoo όσο και η Microsoft. Στο μεταξύ, η Yahoo εξασφάλισε και αυτή από την πλευρά της έναν ισχυρό σύμμαχο στον χώρο της online διαφήμισης, εξαγοράζοντας το 80% της εταιρείας Right Media, έναντι 680 εκατ. δολαρίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν φήμες για μία ενδεχόμενη εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft, γεγονός που δεν είχαν αρνηθεί κατά το παρελθόν υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο πλευρές. Παρ όλα αυτά, οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει» τους τελευταίους μήνες, ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα οι συζητήσεις ξεκίνησαν εκ νέου μετά την τελευταία πρόταση της Microsoft. Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν πάντως ότι μία ενδεχόμενη εξαγορά είναι μάλλον απίθανη, καθώς πρόκειται για δύο εταιρείες με αντικρουόμενα συμφέροντα και εκ διαμέτρου αντίθετη επιχειρηματική και εμπορική φιλοσοφία. Επισημαίνουν όμως ότι είναι πλέον εξαιρετικά πιθανή η ανακοίνωση της δημιουργίας μίας κοινοπραξίας ή μίας εταιρικής συνεργασίας μεταξύ τους, ιδιαίτερα στον άκρως ανταγωνιστικό χώρο της online διαφήμισης. Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από τη συμμετοχή του CEO της Yahoo σε συνέδριο της Microsoft την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σχετικά με τον χώρο της online διαφήμισης.

Σε περίπτωση που τα σενάρια εξαγοράς επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στα χρονικά της αγοράς υψηλής τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα η Microsoft ήταν αυτή της εταιρείας λογισμικού Navision το 2002 έναντι του ποσού των 1,33 δισ. δολαρίων.
Πηγή Ημερησία
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο