Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα επέκτασης της ρύθμισης των 100 δόσεων και στα πρόστιμα των Ο.Τ.Α. από την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.


 
ΠΡΟΣ ΤHΝ ANΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κα NANTIA ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Ενταύθα

Αθήνα, 25.5.2015

ΘΕΜΑ: Επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων και στα πρόστιμα των ΟΤΑ.

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Όπως είναι γνωστό, αύριο (26.5.2014)  λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων, για την οποία ήδη σας έχουμε ζητήσει να προβείτε στην από το νόμο επιτρεπόμενη μηνιαία παράταση.

Στη ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές προς τους ΟΤΑ, όπου όμως δεν προβλέπεται διαγραφή και των συχνά βαρύτατων προστίμων, όπως προβλέπεται για τις  οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνον η διαγραφή των προσαυξήσεων. Για το λόγο αυτό, ελάχιστοι οφειλέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τη ρύθμιση αυτή με αποτέλεσμα και οι πολίτες να παραμείνουν χρεωμένοι, και οι ΟΤΑ να μην επιτύχουν αύξηση των εσόδων τους.

Γι΄αυτό, αλλά και για γενικότερους λόγους ισοτιμίας και ισονομίας της κεντρικής φορολογικής διοίκησης με την φορολογία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για να καταστεί η ρύθμιση πιο ελκυστική για τους οφειλέτες των ΟΤΑ, οι οποίοι μέχρι σήμερα, σύμφωνα και με την ΚΕΔΕ, επιδεικνύουν "περιορισμένο" ενδιαφέρον για τη ρύθμιση αυτή, σας ζητούμε:

Να εισηγηθείτε την νομοθετική προσθήκη διάταξης στην παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν.4321/2015, η οποία να περιλαμβάνει ανάλογη κατά ποσοστό απαλλαγή και επί των προστίμων που επιβάλλουν οι ΟΤΑ.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                   
Στράτος Ι. Παραδιάς                                                          

Η Γεν. Γραμματεύς
Αιμιλία Δ. Βαδόκα


Ετικέτες για αναζήτηση οφειλές ρύθμιση οφειλέτες ΟΤΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο