Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (Σ.Ε.Λ.ΚΕ.)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σ.Ε.Λ.ΚΕ)
Αλκίνοου 89, Κέρκυρα
ΤΗΛ 2661022370, 2661043295

Με ευκαιρία, την έναρξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και επειδή πρέπει, ως κλάδος, να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ισορροπήσουμε , ζητάμε από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών , να δείξει ότι σέβεται τον “κόπο” και την προσφορά των Φοροτεχνικών Λογιστών, όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΥΡΙΩΣ, την προσπάθεια τους να εναρμονιστούν στις συνεχείς αλλαγές των φορολογικών νόμων αλλά και στην γρήγορη προσαρμογή τους στις νέες τεχνολογίες με ίδια κεφάλαια (ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκε ο κλάδος για αλλαγές στα προγράμματα και στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές, κατέβαλε και καταβάλει το σύνολο του κόστους).

Παράλληλη εξέλιξη είχαν και οι αλλαγές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στις εργασιακές σχέσεις (μηχανογράφηση ΙΚΑ , Εργάνη , δύσχρηστα προγράμματα, ασφυκτικές προθεσμίες και παράλογα πρόστιμα) .

Στην συνέχεια να παραδεχτεί ότι άργησε να ανοίξει την εφαρμογή, για την υποβολή των δηλώσεων Φ.Ε και άργησε πολύ , η παραδοχή αυτή θα φέρει και την λύση του προβλήματος αφού δεν πιστεύουμε ότι το να ξεφύγουμε από λεγόμενες οριακές ημερομηνίες στην καρδιά του φορολογικού έτους μπορεί να επιφέρει ζημίες στον προϋπολογισμό .

Γιατί η σύνταξη, η επεξεργασία, η υποβολή και η διαχείριση μίας φορολογικής δήλωσης είναι σοβαρή υπόθεση.

Αφού η Διοίκηση, λοιπόν, αποτελεσματικά μετέφερε υποχρεώσεις της στους Λογιστές (πχ όλα τα εντάλματα πληρωμών , τα εκκαθαριστικά κλπ) δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να μην ρωτάει τον “υπεύθυνο Λογιστή της” (χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον ατυχή ΕΝΦΙΑ , φόρος που δεν πέρασε από την βάσανο των Λογιστών) .

Σε κάθε περίπτωση να είναι βέβαιη ότι θα λάβει σύντομα και ασφαλώς το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της όποιας ενέργειας.

Επιπροσθέτως να υπενθυμίσουμε τα σταθερά αιτήματα του κλάδου μας για

1. Μείωση των υπέρογκων προστίμων κατάλοιπα του Ν.4174/2013 και των εργατικών νόμων, αφού είναι γνωστό ότι πολλά τα χρεώνονται οι ίδιοι οι λογιστές και απ’ όσα βεβαιώνονται ελάχιστα εισπράττονται, αψευδής μάρτυρας ο νόμος για τις 100 δόσεις που διαγράφει πρόστιμα και προσαυξήσεις έως 100% .

Επικροτήσαμε την κατάργηση προσαυξήσεων του αρθ. 57 του ίδιου νόμου που δημιουργούσαν τοκογλυφικά χρέη στους φορολογούμενους.

2. Δημιουργία αφορολόγητου ποσού και μείωση της υπερβολικής φορολόγησης, μικροεπαγγελματιών και φορολογούμενων με τεκμήρια, με 26% κάτι που δημιουργεί συσσώρευση χρεών .

Κλείνοντας, ας δοθεί προσοχή στις περιπτώσεις φορολογουμένων που με εισόδημα τόκων 0,01 ευρώ καλούνται να πληρώσουν φόρο που μπορεί να ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ.

Ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να μας ακούσετε .

Κέρκυρα, Μάιος 2015

Για το Δ.Σ.

Νικόλαος Α. Μάμαλος
Πρόεδρος Δ.Σ

Χριστίνα Κ. Βρανίκα
Γ.Γραμματέας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο