Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Τα εκκρεμή γραφειοκρατικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλιση των μηχανικών που εργάστηκαν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα αντιμετωπιστούν άμεσα»

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο - απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αναλυτικά:

"Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ. κ. Π. Δριτσέλη, Σ. Βαρδάκη, Ε. Λεουτσάκο, Α. Μεϊκόπουλο, Κ. Μπάρκα, Γ. Σταθά, Ε. Σωτηρίου και Δ. Χαραλαμπίδου, σας πληροφορούμε τα εξής:

Με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 20 του νέου ν. 4255/2014 (ΦΕΚ Α' 89) προβλέπεται ότι, οι ωφελούμενοι από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ., ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993 (νέοι ασφαλισμένοι), που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας ασφαλίζονται στο Ε.Τ.Α.Α., υπάγονται πλέον στον φυσικό τους φορέα ασφάλισης (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Σ.Α.Υ. ή Τ.Α.Ν. αντίστοιχα) αντί του Ι.Κ.Α. -Ε.Τ.Α.Μ.

Ακολούθως, με το υπ' αρ. πρωτ. Φ.80000/οικ. 996/51/5.6.2014 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσής του Υπουργείου μας (διαθέσιμο στην ιστοσελίδα et.diavgeia.gov.gr με ΑΔΑ: ΒΙΥ0Λ-ΦΔ4) δόθηκαν οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους φορείς (Ο.Α.Ε.Δ., Ε.Τ.Α.Α. και Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.), κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων.

Κατόπιν του ανωτέρω εγγράφου, ο Ο.Α.Ε.Δ. έδωσε οδηγίες για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Κ.Π.Α. με το υπ' αρ. πρωτ. 62730/22-07-2014 έγγραφο του.

Δεδομένου ότι οι επιβλέποντες φορείς, οι οποίοι προσλαμβάνουν και απασχολούν τους ανέργους στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ., δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ενημέρωσης του Ο.Α.Ε.Δ., σχετικά με τον συνολικό αριθμό των ωφελουμένων που είναι υπακτέοι στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α., η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μας, επανήλθε με νεότερο υπενθυμιστικό έγγραφο (υπ' αρ. πρωτ. Φ.80000/20522/946/15-01-2015) προκειμένου οι επιβλέποντες φορείς σε συνεργασία με τους ωφελούμενους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 20 του νέου ν. 4255/2014.

Όσον αφορά το ζήτημα της υπαγωγής σε ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών στο Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. κατά το χρονικό διάστημα που οι ασφαλισμένοι στον ανωτέρω φορέα εργάζονταν στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, σας γνωρίζουμε ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. με το υπ' αρ. πρωτ. 11559/09-02-2015 έγγραφο του έχει ενημερώσει τις Υπηρεσίες του για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ασφαλιστική τακτοποίηση των εν λόγω ασφαλισμένων και η μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών από το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. στους αντίστοιχους τομείς του Ε.Τ.Α.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές στο Ε.Τ.Α.Α. για τα επίμαχα χρονικά διαστήματα.
 
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε δώσει νέα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν άμεσα, τα όποια εκκρεμή γραφειοκρατικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλιση των μηχανικών που εργάστηκαν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο